Bakan Özlü, 2017 yılı ilk çeyrek büyüme oranını değerlendirdi

Bakan Özlü, 2017 yılı ilk çeyrek büyüme oranını değerlendirdi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 2017 yılı ilk çeyrek büyüme oranına ilişkin, "Türkiye ilk çeyrekte gerek AB ortalamasından gerekse de OECD ortalamasından çok daha iyi bir performans göstermiştir. Belli bir büyüklüğün üzerindeki ekonomiler kıyaslandığında en hızlı büyüyen ilk beş ekonomi arasına girmiştir. Ülke büyümesinin lokomotifi yine yüzde 5,3 büyüyen sanayi üretimi olmuştur" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 2017 yılı ilk çeyrek Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) büyümesini değerlendirdi. Türkiye?nin ilk çeyrekte yüzde 5 oranında çok güçlü ve çok ciddi bir büyüme sergilediğini belirten Özlü, ?Türkiye bu güçlü büyümeyi hem çevre ülkelerdeki hem de uluslararası piyasalarda yaşanan belirsizliklere rağmen yakalamıştır. Daha da önemlisi Türkiye bu büyümeyi ülke ekonomisinin potansiyeli ve gücü hakkında yapılan olumsuz algıların tavan yaptığı, bazı uluslararası kuruluşların Türkiye?nin kredibilitesi hakkında yanlış tutum sergilediği bir dönemde başarmıştır. Türkiye ilk çeyrekte gerek AB ortalamasından gerekse de OECD ortalamasından çok daha iyi bir performans göstermiştir. Belli bir büyüklüğün üzerindeki ekonomiler kıyaslandığında en hızlı büyüyen ilk beş ekonomi arasına girmiştir. Ülke büyümesinin lokomotifi yine yüzde 5,3 büyüyen sanayi üretimi olmuştur? ifadelerini kullandı.

?Öncü göstergeler yılın devamında sanayi üretiminin daha da hızlanacağını büyümeyi daha da yukarı çekeceğini bize göstermektedir? diyen Özlü, ?Daha önceden de belirttiğimiz gibi Türkiye ekonomisi ve özellikle de sanayisi ciddi potansiyeli bünyesinde barındırmaktadır. İhracat pazarlarımızda toparlanmanın başlamasıyla, sanayimiz bu fırsatı değerlendirmiş ve ihracatımız ciddi bir ivme göstermiştir. Nitekim bakıldığında büyümeye en ciddi katkının yurtiçi tüketimle birlikte ihracattan geldiği görülmektedir? açıklamasında bulundu.
Bakan Özlü, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

?İlk çeyrek verileri üretimi artırmak ve ekonomiyi canlandırmak üzere atılan adımların doğru olduğunu ve ekonominin bu adımlara cevap verdiğini gösteriyor. Attığımız adımların etkilerini ikinci çeyrekte daha net görmeye başlayacağız. Üstelik referandum sonrası ekonomi üzerindeki algının olumluya dönmesi ve beklentilerin düzelmesi yatırımların ikinci çeyrekten itibaren hızlı artmasına imkan verecektir. Böylelikle ülke ekonomisi yılın tamamında yılbaşında öngörülenden çok daha iyi bir performans sergileyerek dünyanın en hızlı büyüyen ekonomileri arasında yer alacaktır.?


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.