KARDEŞ OKUL PROJESİ DEĞERLENDİRİLDİ

KARDEŞ OKUL PROJESİ DEĞERLENDİRİLDİ

Düzce Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde başlatılan ?Kardeş Okul Projesi? Değerlendirme  Toplantısı? Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

 ?Öğretmen ve öğrencilerin iletişimini artırmak, kültürel bir etkileşim yaratmak? aynı zamanda Düzce?nin eğitimine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen Kardeş Okul Projesi Değerlendirme toplantısına Vali Zülkif Dağlı, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.

 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı?nın okunmasıyla başlayan programda projenin tanıtımı yapıldı. Tanıtım sırasında, Kardeş okul projesinin diğer projelerden farklı olmasının hedeflendiği belirtilirken, okullara bir dinamizm kazandırmak olduğu vurgulandı.

Bir öğrencinin kardeş okul projesi ile birlikte oldukları Soğukpınar okulu öğrencileri ile yaşadığı duyguları paylaşmasının ardından, Uzunmustafa İlkokulu öğrencilerinin Geçmişten Günümüze ve Kardeş Okul projeleri kapsamında hazırladıkları Dede Korkut ve Karagöz Hacivat gösterileri sergilendi.

 

 

FARKLI PROJE UYGULANDI

Programda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, farklı bir kardeş okul projesi uyguladıklarına dikkat çekerek, zengin okulların fakir okullara maddi yardım yapması şeklinde uygulanmadığını belirtti.

Yiğit,  ?2. dönem itibariyle başlattığımız Kardeş Okul Projesi ilimizdeki tüm okulları birbirine kardeş yaptı. Sayın Valimizin de talimatlarıyla bu proje klasik haliyle okulların boyanması, zengin okulların fakir okullara maddi yardım yapması şeklinde uygulanmadı. Okullar arasında etkinlik ve bilgi paylaşımı olsun, çocuklar arasında farklı etkinlikler yapılsın istedik. Geldiğimiz noktada görüyorum ki biz bu işin mantığını kavramışız. Farklı bir kardeş okul projesi uygulamışız. Önümüzdeki yıl projemiz devam edecek. Çok daha güzel çalışmalar yapılacak. Bu yıl ilimizde farkıl projeler uyguladık. Bu yıl TEOG sınavında Türkiye ortalamasının üstüne çıkarak önemli bir başarı gösterdik. Tüm okul müdürlerimizi tebrik ediyorum. Bu başarımız inşallah ilerleyen yıllardan katlanarak devam eder. O eski günleri unuturuz? dedi.

 

3 AYDA BAŞARIYA ULAŞTI

Vali Zülkif Dağlı ise ?Çocuklarımız için her şeye değer? diyerek kardeş okul projesinin 3 ay gibi kısa bir sürede başarıya ulaştığına işaret dikkat çekti.

Vali Dağlı, ?Özellikle kardeş okul çalışmamız 3 ay önce başlamış olmasına rağmen nereden nereye geldiğini görüyoruz. İlk toplantımızı kütüphanemizin alt katında küçük bir salonda yapmıştık. Sonra faaliyetlerimizin zenginleştiğini gördük. İlçelerde dahil olmak üzere tüm okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz projeyi benimsemiş. Güzel işlerin yapıldığını görüyoruz. Karşısındakine selam vermeyi bile çok önemseyen bir neslin çocukları olarak başka okullarla, öğretmenlerle ve öğrencilerle bir araya gelmememiz, ortak bir çalışma yapmamamız mümkün olmazdı. Amaç sadece maddi yardım yapmak, okullara kolilerle kitap götürmek değil, çocukların faaliyetlerde bir arada olmasını sağlamak. Daha iyi olan öğrencilerimizin arkadaşlarına örnek olması, karşılıklı bilgi alışverişi ve iletişimin artması. 3 ay gibi kısa bir sürede başarıya ulaştığımızı görüyoruz. Kaldı ki kardeş Okul Projemiz 3 yılı kapsayan geniş bir proje? diye konuştu.

 

PARAMIZ VAR, SİZ YETER Kİ İSTEYİN

Vali Dağlı, özellikle Akçakoca?da uygulanan zeka sınıfı projesinin yaygınlaştırılması gerektiğini ifade ederek ?Yaz döneminde okul müdürlerimizin planlamalarını yaz döneminde arttırmaları gerekiyor. Örneğin Akçakoca?da uygulanan zeka sınıfı projesi vardı. Bunun yaygınlaştırılmasını arzu ediyoruz. Bağımlılık koordinasyon merkezimiz var. Özellikle okul müdürlerimizin bunu bilmesini istiyorum. Bir çok bağımlılık türü var. Özellikle bilgisayar ve telefona olan bağımlılık çocuklarımızda çok sık görülüyor. Bu bağımlılığı önleme anlamında zeka sınıflarının çok önemi var. Eski oyunlarımızı gündeme getirecek. Çocuklarımızın zeka oyunları vasıtasıyla bir araya gelmelerini sağlayacak? şeklinde açıklama yaptı.

Okul müdürlerine ?Paramız var siz yeter ki ne istediğinizi bilin? şeklinde seslenen Vali Zülkif Dağlı, eksiklerin giderilmesi noktasında ellerinden geleni yapacaklarının altını çizerek ?Okullarımızın tamiratları yapılacak. Bu süreçte okullarımızın imkanlarını aşan konularla ilgili okul müdürlerimiz ilçe milli eğitim müdürlükleri ve kaymakamlıklarla iletişim halinde olsunlar. Biz yapılması gereken her şeyi yapmak için buradayız. Paramızda var. Yeter ki siz ne istediğinizi bilin ve işlerinizi takip edin. Her konuda yardımcı olmaya hazırız? dedi.

Kardeş okul projesi toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.