UCUZA KAÇMAYIN,SAĞLIĞINIZI DÜŞÜNÜN

UCUZA KAÇMAYIN,SAĞLIĞINIZI DÜŞÜNÜN

Akçakoca Esnafları , Pastaneler ve Tatlı satıcıları, Ramazan Bayramı öncesi tatlıcılar, gıda sektöründe ?merdiven altı? diye tabir edilen sağlıksız ve korsan üretim yapan ve tatlıcıda satılmayıp başka esnaf veya merdiven altında satılan  satıcılara karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi çarşı ve pazarlarda tatlı telaşlar başladı. Canlanan piyasa ile birlikte vatandaşın sağlığında önemli bir faktör olan gıda sektöründe de korsan üreticiler harekete geçti. Alışveriş yapacak olan halkı kaçak ve merdiven altı üretim konusunda esnaf; ?Vatandaşlarımız bütçelerinden çok sağlıklarını düşünmelidir? şeklinde uyardı.

?VATANDAŞIN SAĞLIĞIYLA OYNUYORLAR?

Akçakoca?da yıllardır pastane ve tatlı satıcılığı yapan esnaflar, Yıllardır tatlıcılık yaptıklarını ve sektörlerinde ahi bilinciyle ilerlediklerini belirten  Esnaflar ucuz tatlılarda her zaman için malzemenin kalitesiz olduğunu vurguladı. Tatlı imalatında şeker yerine ucuz olduğu için merdiven altı üreticilerinin glikozu kullandığını ifade eden Pastaneciler ve tatlıcılar , glikozun ciddi sağlık problemleri yaratacağının altını çizdiler .

Pastaneciler , ?Üretimimiz hem şehrimize katkı hem de vatandaşın sağlığını önemsediğimiz için maliyeti yüksek dahi olsa gerçek şeker kullanıyoruz. Her şeyin bir hilesi var, biz tüketicilerimizi düşünerek satış yapıyoruz, ucuz tatlı demek, malzemeden kaçmak demektir hileye başvuran yani ucuz ve sağlıksız ürün kullanarak üretim yapan satıcılar vatandaşın sağlığı ile oynuyorlar? dediler. 

 

?VATANDAŞ BÜTÇEDEN ÇOK SAĞLIĞINI DÜŞÜNMELİ?

Emin olmadıkları yerlerden yani merdiven altı dedikleri kaçak üretilen yerlerden sağlıksız gıda alışverişi yapıp bayramlarını zehir etmemeleri konusunda vatandaşları uyaran Akçakoca?lı Pastane sahipleri,  ?Ucuz diye merdiven altı üretilen ürünlere rağbet eden vatandaş hem sağlıksız ürün satıcıların ekmeğine yağ sürmekte hem de esnafımızı mağdur etmektedir. Vatandaşlarımız bütçelerinden çok sağlıklarını düşünmelidir, Vergisini veren, ruhsatlı pastanelerde satılan tatlı ürünleri ile nerede yapıldığı belli olmayan tatlı ürünlerinin arasında gözle görülür farklılıklar vardır.Sokakta veya başka yerlerde pastane olmayan iş yerlerinde tatlı satıcılarından almasınlar??şeklinde uyardılar.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.