BİR AN ÖNCE GÖZLEM ALTINA ALINMALI

BİR AN ÖNCE GÖZLEM ALTINA ALINMALI

Geçtiğimiz günlerde Yenivakıf köyünde psikolojik rahatsızlığı olan bir gencin  ailesine yaşattığı dramı ekranlara taşımıştık. Ailenin can güvenliği tehlikedeyken, mahkemenin gözlem altına alınmasına dair karar vermesine rağmen  bayramdan sonraya bırakılması çaresiz anne babanın korkusunu bir kat daha artırdı. Talihsiz anne baba ? illa bir can mı yanmalı? diyerek oğullarının bir an önce gözlem altına alınmasını istiyor.     

Yenivakıf köyünde yaşayan Tunç ailesi 28 yaşındaki şizofreni hastası oğulları ile birlikte çileli bir hayat sürüyor. Felçli annesi ve tek başına hem ona hem eve bakmak zorunda olan babasını geçtiğimiz günlerde balkondan atan G. Tunç, tedavi edilmesi gerekirken dışarıda dolaşıyor, nereye gittiği, ne yaptığı belli olmadan hayatını sürdürüyor. Hasta genç eve geldiğinde ise ailesine büyük korku yaşatıyor. Geçtiğimiz günlerde çileli ailenin dramını ekranlara taşımış, oğullarının bir an önce gözlem altına alınmasını isteklerine yer vermiştik.

 

 

Oğlunun rahatsızlığı nedeniyle can güvenliklerinin tehlikede olduğunu söyleyen baba Gafur Tunç, mahkemenin oğlunun Bolu Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesinde gözlem altına alınması kararını verdiğini bildirirken, mahkeme kararını İl Sağlık Müdürlüğüne ilettiğini ancak oğlunun bayramdan sonra gözlem altına alınacağının bildirildiğini dile getirdi. Gafur Tunç,  kendilerini balkondan atan oğlunun yine canlarına kast edebileceğini söylerken, ? illa bir can mı yanmalı? diyerek bir an önce gözlem altına alınmasını istedi.

Ayrıca idareciler ve siyasilerden destek görmediğini de söyleyen  Tunç, ? idareciler, kaymakamlık, partilerin il başkanları, kadın kolları, gençlik kolları, kimin kapısını çalıyorlar acaba çok merak ediyorum? diyerek tepkisini dile getirdi.

 

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.