TEKSTİL SEKTÖRÜNDE KAYIT DIŞI İSTİHDAM KONUŞULDU

TEKSTİL SEKTÖRÜNDE KAYIT DIŞI İSTİHDAM KONUŞULDU

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı ?Tekstil Sektöründe Kayıtlı İstihdamın Teşvik Edilmesi? projesinin kapanış toplantısı Fenerbahçe Topuk Yaylası tesislerinde gerçekleştirildi.

Lansmana proje ortakları Düzce Üniversitesi yetkilileri, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferat ACAR ve Sosyal Güvenlik İl Müdürü Necmi KÖROĞLU de iştirak etti. Toplantı sırasında kayıtlı istihdamın ve sigortalı olmanın önemi ile ilgili SGK tarafından hazırlanmış kamu spotları de dönüşümlü olarak ekranlarda gösterildi.

Lansmana Projeden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Eğilmez Odanın yürütmüş olduğu ilk AB hibe destekli proje deneyimleri olması açısından projenin özel bir öneme sahip olduğunu söylerken,bu proje deneyimi ile birlikte Odanın proje yazma ve uygulama kültürünün kalıcı ve sürdürülebilir hale gelmesini hedeflediklerini belirtti.

Ülkemizde kayıtsız istihdam oranının her ne kadar belli bir oranda düşüş göstermiş olsa da halen önemli derecede işlevini devam ettirdiğini vurgulayan Eğilmez, kayıt dışılığın sadece çalışanı değil, işvereni ve devleti de olumsuz şekilde etkilediğini, kayıt dışı çalışan firmalar, kayıtlı olarak faaliyet gösteren firmalara karşı çok haksız bir rekabet oluşturduğunu ifade etti.

Hayati Eğilmez, proje faaliyetlerinin yeni fırsatlar yakalamaya bir vesile olduğunu, özellikle firma ziyaretleri ve çalıştay çalışmalarında Brode sektörünün Düzce?de sahip olduğu potansiyeli daha yakından gördüklerini dile getirdi.

Eğilmez, bu çerçevede öncelikle brode imalatçılarının hammadde ve sarf malzemesi alımlarında maliyetleri daha aşağıya çekmek üzere ortak hareket etmek, sektörü geliştirmeye yönelik çalışmalar yapmak üzere ?Brode Sanayicileri Derneği? kurma kararının alındığını,derneğin tüzük taslağının hazır olduğunu ve kuruluşun önümüzdeki günlerde tamamlanacağını söyledi.

Hayati Eğilmez, ayrıca firma ziyaretleri ve çalıştay çalışmalarında brode sektöründe tasarım yapmanın zorluğu ve yüksek maliyetleri yüzünden yaşanan zorlukları tespit ettiklerini,bu nedenle Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sektörel Rekabet Programı, İmalat Sanayi alt bileşeni için brode tasarım merkezi projesi hazırladıklarını bildirdi.

Temmuzun ilk haftası içerisinde başvurusunu yapacaklarını, ayrıca brode imalatçılarına yönelik olarak Ekonomi Bakanlığı Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme Desteklerinden faydalanmak üzere bir kümelenme projesini önümüzdeki aydan itibaren hayata geçirmeyi planladıklarını ifade etti.

Daha sonra söz alan, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Necmi KÖROĞLU ?Kayıt Dışı İstihdam ile Mücadele? ilgili bir sunum gerçekleştirdi.Sunumda kayıt dışı istihdamın çeşitleri, kayıtsız istihdamın yarattığı olumsuz sonuçlar,Sosyal Güvenlik Kurumu?nun kayıt dışı istihdam ile mücadele stratejileri,kayıt dışı istihdamın maliyetleri ve SGK tarafından sağlanan devlet destekleri konusunda bilgiler verdi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.