BORÇLULAR İÇİN SON FIRSAT

BORÇLULAR İÇİN SON FIRSAT

Su ve Vergi borcu olanların Düzce Belediyesi´ne olan borçları için´Yeniden Yapılandırma´ çerçevesinde ödeme ve taksitlendirmede süre 30 Haziran tarihinde sona eriyor. Yapılandırmada borcunu peşin ödeyen faizlerden etkilenmiyor,

 

 

Kamuya olan borçlar için getirilen yapılandırma imkanı, büyük ilgi gördü. Yapılandırma başvurusunu yapanlar vergi, prim, trafik cezası, öğrenim kredisi, su gibi borçlarını kolayca ödeyebiliyor. Yapılandırma 30 Haziran'a kadar olan borçları kapsarken; başvuranlar peşin ya da taksitle ödemeyi seçebiliyor. Yapılandırmayla gecikme zammı ve faizi silinip onun yerine enflasyona göre güncelleme yapılacağı için borç önemli ölçüde düşüyor.

Ancak peşin ödeme yapanlar, daha büyük avantaj elde ediyor.. nedeni ise, bu yapılandırma yasasında, öncekilerden farklı olarak peşin ödemeye ekstra indirim sağlanması. Peşin ödemeyi seçenler, enflasyon (Yİ-ÜFE) esas alınarak belirlenen tutarın yarısını ödeyecek. Vatandaş, 'ana para + Yİ-ÜFE üzerinden hesaplanan tutarın yarısını  yatırarak borçtan kurtulacak..

Düzce Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ofiste de, başvuruda bulunan tüm vatandaşların belediyeye olan borçlarında yeniden yapılandırma çalışması yapıyor. Son başvuru tarihi 30 Haziran olan Su ve vergi affı yeniden yapılandırma işleminden talep eden tüm vatandaşlar yararlanabiliyor..Peşin ödemelerde de neredeyse borcun yarısı siliniyor. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.