35 MİLYONLUK PROJE

35 MİLYONLUK PROJE

Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Asar deresinde başlayacak 35 milyon liralık projenin ayrıntılarını Düzce Tv mikrofonu aracılığı ile paylaştı. Keleş, dere içindeki rigor kanalının aşağı indirileceğini, kenarlarına bisiklet ve yürüme yolları, çiçek bahçeleri, kafeterya ve resteurantlar ile  seyir terasları yapılacağını bildirdi.

Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Kürtzade Mehmet Efendi ve Hafız Hasan Şen türbelerinin açılış töreninde mikrofonumuza özel açıklamada bulundu. Düzce?nin değerlerine sahip çıkması gerektiğini söyleyen Keleş, birlik ve beraberlik ve  maneviyat için böyle değerlere önem verdiklerini belirtti.

Keleş, ? Buna benzer birkaç köyümüzde daha meftun bulunan Düzceli büyüklerimizin mezarlarını daha bilinir hale getireceğiz. Aynı şekilde gerek Kaynaşlı olsun, gerek Çilimli olsun, gerek Akçakoca olsun, yıllardan beri ayakta kalmış camilerimiz var. Onları da İnşallah imar edeceğiz. İnşallah bunları Düzcelilere daha kalıcı olarak bırakacağız.? Dedi.

 İstanbul Caddesinde hazırlıkların bittiğini söyleyen Başkan Keleş, Işıklandırma ve aydınlatma çalışmalarının da bitmek üzere olduğunu dile getirdi. Keleş, caddenin bayram sonrası trafiğe kapatılacağını bildirdi.

Keleş, ? Şimdi yeni bir uygulama biliyorsunuz. İnşanlar bu kargaşada bu kalabalıkta kolay adapte olamazlar diye, arkadaşlarımızla yaptığımız istişare sonucu, bayram sonrasına bırakmanın daha doğru olacağı genel kanaat olarak ortaya çıktı. Dolayısıyla bayramdan sonraki hafta kapatmayı düşünüyoruz. Her türlü hazırlığımız tamam. Trafik açısından, Trafik Komisyonuyla gerekli kararları aldık. Çevre yollarında gerekli çalışmaları bitirdik. İstanbul Caddesi içinde bazı çalışmalarımız var şimdi. Onlar da bitiriliyor. Tabi hızlıca, Asar Deresiyle birlikte İstanbul Caddesinde imara uygun daha düzgün peyzaj çalışması ortaya çıkacak. İstanbul Caddesini taş kaplıyoruz. Ortasına nostaljik bir tren koyuyoruz. Dereye bağlantısı olan bütün ara sokakları trafiğe kapatıp taş ile kaplıyoruz. Aydınlatma çalışmaları olacak.? Şeklinde konuştu.

Dünya Su Birliği tarafından bir dönem Türkiye?nin en güzel deresi seçilen Asar deresinde bu ünvanı geri almak için 35 milyon lira harcanacağını söyledi, dereye uygulanması planlanan  bir çok projeden söz etti.

Keleş, ? Ve Asar Deresinde asıl önemli çalışmamız başlıyor. İhalesini yapıyoruz şimdi. İnşallah biz yaklaşık 20 Milyon Lira, Devlet Su İşleri 15 Milyon Lira harcayacak. Bu sene Asar Deresine 35 Milyon Lira harcayacağız. Dünya Su Birliği tarafından Türkiye?nin en güzel deresi seçilmişti biliyorsunuz. Bu unvanı geri almak için çok muhteşem çalışmalar yapıyoruz. Asar Deresinin ortasındaki rigor kanalı bir kademe daha aşağıya indiriyoruz. Suyu biraz daha hızlı akar hale getireceğiz. Yanında oluşan iki teraçaya da  bisiklet yolları, yürüme yolları, çiçek bahçeleri, kafeterya ve resteurantlar, yan duvarlara da dikey bahçeler, kenarına da seyir terasları, konsollar yerleştiriyoruz. Düzcelilerin çok hoşuna gideceğini umuyorum. Asar Deresindeki uygulamamız belki önümüzdeki sene yaza doğru bitecek, ama İstanbul Caddesi uygulamasını bu sene bitireceğiz İnşallah.?şeklinde açıkladı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.