İMAM HATİPLİLER BAYRAMLAŞMADA BULUŞTU

İMAM HATİPLİLER BAYRAMLAŞMADA BULUŞTU

Düzce İmam Hatip Lisesi mezunları bayramlaşmada bir araya geldi.

Osman Kuyumcu Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde yapılan bayramlaşmaya Vali Zülkif Dağlı, Belediye Başkanı Mehmet keleş, ÖNDER Düzce Şube Başkanı İdris Çalışkan İmam Hatip Lisesi öğretmen ve idarecileriyle mezunları katıldı. Bayramlaşmada konuşan Düzce Valisi Zülkif Dağlı; ?1977 yılından 1984 yılları arasında imam hatip lisesine gitmekten dolayı şükrediyorum. Evet bir imam hatip liseli olarak bu sıralarda eğitim gördük. Tabi o günden bu güne çok şeyler değişti. Geçmişe fazla takılmadan bundan sonra önümüzde neler var bunlara bakarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İmam Hatip Liseleri son yıllarda eğitimde çok büyük ivme kazandı. Bizde devlet olarak bu okullarımızda başarılı ve nitelikli öğrencilerin topluma kazandırılması için yardımcı oluyoruz. Okullarımızın bazı eksikleri olduğunu biliyoruz. Bu eksikleri de en kısa sürede gidereceğiz. Bu eksiklikleri bir ev ödevi olarak alıyoruz. Ve ev ödevimizi eksiksiz olarak yapmaya çalışacağız? dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise; ?Bende bu sıralarda eğitim görmüş bir öğrenci olarak bu okulu gördüğümde öğrencilik yıllarım aklıma geliyor. Bu okulun bahçesinde yabancı dil seçmeye çalıştığım dönemler aklıma geliyor. O günlerden bu günlere geldik. İmam Hatipliler 28 Şubat döneminde çok büyük sıkıntılar çektiler. Ancak gelinen süreçte o çekilen çileler Allah?a şükür ki bitti. Artık bu okullarımız için neler yapabiliriz buna bakacağız. Bu okullara gelen öğrenciler nasıl topluma daha faydalı bireyler olurlar ona bakacağız.? dedi.

ÖNDER Düzce Şube Başkanı İdris Çalışkan geçen yıldan bu yana derneğin yaptığı çalışmaları bayramlaşmaya katılanlarla paylaştı. İdris Çalışkan konuşmasına; ?1962 Yılında kurulmuş olan okulumuzdan günümüze kadar geçen süre içinde isimlerini unutmuş olduğumuz, isimlerini bilemediğimiz, fedakar ve cefakar büyüklerimize camiamıza yapmış oldukları hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Geçen senelerde aramızda olup da, şimdi aramızda olmayan vefat etmiş mezun ve mensuplarımıza Allah?tan Rahmet diliyorum. Mekanları cennet, ruhları şad olsun. Siz kıymetli üyelerimizden aldığımız güç ve sorumlulukla bu günlere kadar geldik. İmam Hatipli olarak bir duruşumuz olacaktır. Olan duruşumuzun da elbette bir maliyeti vardır. Tarihimize, ecdadımıza ve topluma karşı sorumluluğumuzu yerine getirebilmek adına dindar bir nesil yetiştireceksek, maddi anlamda güçlü olmamız gerekiyor. Güçlü olabilmek için de sizlerin verdiği aidat ve bağışlarla mümkün olmaktadır. Sizlerden aldığımız aidat ve bağışlarla bir çok öğrencimizin eksiğini gidermeye ve programlar yapmaya çalışıyoruz. Sözlerime son verirken Mübarek Ramazan Bayramının tüm ülkemize ve islam alemine huzur getirmesini en kalbi duygularımla kutluyorum? dedi.

Bayramlaşma, sohbetler edilerek, hasretler giderilerek sona erdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.