DÜ GÜNEŞ ENERJİSİYLE ÇALIŞAN BİSİKLET GELİŞTİRDİ

DÜ GÜNEŞ ENERJİSİYLE ÇALIŞAN BİSİKLET GELİŞTİRDİ

 

Türkiye'nin güneş enerjisi potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmeyi amaçladıklarına dikkati çeken DMYO Öğretim Görevlisi Hasan Esen, "Türkiye'de güneşlenme gün sayısı fazla. Biz de bu enerjiye dikkat çekerek güneş enerjisi kullanımını yaygınlaştırmak istedik. Böylelikle çevresel kirliliğin önüne geçilmiş olacak.Düzce, düz bir ova olduğu için güneş enerjili bisiklet kullanılmasına çok uygun. Şehir merkezinde böyle güneş enerjisiyle çalışan taşıtlar olduğunda hava kirliliği daha az olacaktır. Artık dünya güneş enerjisinden faydalanmaya geçiyor. Biz de bu anlayışla yenilenebilir enerji kaynaklarından bisikletin hareket etmesini sağladık" şeklinde konuştu.

Esen, fosil yakıtların azalmasıyla yenilenebilir enerji kaynakları kullanımına ihtiyacın arttığına dikkati çekerek, "Ülkemizde de yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanılması adına adımlar atılması gerekir. Öğrencilerin bu kapsamda el becerileri kazanabileceklerini ve proje üretebileceklerini göstermiş olduk. Tamamen öğrenci arkadaşlarımızın el emeğiyle yapılmıştır " diye konuştu.

Bisikletin 21 kilometre hıza ulaşabildiğini ifade eden Esen, "Pedal sistemi de var. Gerektiğinde, tepe çıkılması durumunda pedal çevirebiliyorsunuz. Güneş olmadığı akşam saatlerinde de bisikletin arkasına yerleştirdiğimiz bataryası ile 4 saat yol kat edebiliyor" dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.