VALİLİK UYARDI!

VALİLİK UYARDI!

Düzce Valiliği, Ramazan ayı boyunca ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarının 30 Haziran Cuma gününden itibaren 6 ile 10 derece arasında artacağını, bazı il ve  ilçelerde son yılların en yüksek sıcaklığına ulaşacağını bildirirken, yüksek sıcaklığa karşı özellikle yaşlı ve çocuklar için uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü?nden verilen bilgiye göre, 30 Haziran Cuma gününden itibaren yurdumuz mevcut sıcak havaya ilaveten Kuzey Afrika üzerinden gelecek olan yeni bir sıcak hava dalgasının etkisine girecek. Bu sıcak hava dalgası ile birlikte, halen normalin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının ülkemiz genelinde hissedilir derecede artacağı, mevsim normallerinin 6 ile 10 derece üzerinde seyredeceği bildirilirken, bazı il ve ilçelerde son yılların en yüksek sıcaklık derecelerine ulaşacağı kaydedildi.

Sıcak hava dalgasının önümüzdeki hafta başından itibaren etkisini kaybedeceği ve mevsim normallerine düşeceği bildirilirken, Valilik tarafından, aşırı sıcaklıkların getireceği olumsuzluklara karşı uyarı yapıldı. Başta yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanlar olmak üzere vatandaşların güneş ışığının dik geldiği 10-16 saatleri arasında güneş ışınlarına maruz kalmamaları hususunda dikkatli olmaları istendi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.