AKÇAKOCA'DA CANKURTARANLARA UYGULAMALI EĞİTİM

AKÇAKOCA'DA CANKURTARANLARA UYGULAMALI EĞİTİM

 Akçakoca Plajlarında vatandaşın daha güvenli denize girebilmesi için tüm plajlarda cankurtaranların görevlendirileceği öğrenildi. Cankurtaranlar için düzenlenen eğitimler sona erdi.

Akçakoca Kaymakamlığı ve Akçakoca Belediye Başkanlığının ortak çalışması ile tüm plajlarda cankurtaran bulundurulması için çalışmalara başlandı.

Eğitim çalışmalarını Halk Eğitim Merkezinin, Kurs öğretmenliğini Ali Kulak'ın yapacağı çalışmalar Çınar plajında uygulamalı olarak başladı.

çayağzıı'ndan Melenağzı'na kadar her plajda görevlendirilecek 22 cankurtaran adayının yaptığı ilk çalışmayı izleyen ve bir süre Halk Eğitim Yöneticisi, kurs öğretmeni ve kursiyerlerle bir araya gelen Belediye Başkanı Fikret

Albayrak, yapılan işin çok önemli bir hizmet olduğunu altını çizerek, "5 Yıldır akçakoca plajlarında cankurtaran hizmeti veriyoruz. Kaymakamlığımızla yaptığımız müşterek çalışmalar sonucunda yürütülen bu hizmeti çok önemsiyorum. Bu hizmetin verilmesinden bu yana plajlarda boğulma nedeniyle yaşanan ölüm vakaları neredeyse sıfırlandı. İnsan hayatı her şeyden önemlidir. Bu nedenle sizlere verilen eğitimi ve güveni asla hafife almayınız" dedi.

Kurs çalışmaları sonunda kursiyerlere cankurtaran sertifikası verilecek. - düzcetv


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.