49 FINDIK BAHÇESİNDE TARLA GÜNÜ...

49 FINDIK BAHÇESİNDE TARLA GÜNÜ...

Değerli Tarım Uygulamaları ile Türk fındığının verim ve kalitesinin arttırılması için 5 yıldan beri projeler uygulayan Ferrero firması, fındık üretilen illerden 5'inde 49 tarla günü etkinliği gerçekleştiriyor.

 

Değerli Tarım Uygulamaları ile Türk fındığının verim ve kalitesinin arttırılması için 5 yıldan beri projeler uygulayan Ferrero firması, fındık üretilen illerden 5'inde 49 tarla günü etkinliği gerçekleştiriyor. Kurumun Fındık Tarım Direktörü Ersin Arısoy, 55 Ziraat Mühendisi ve 20 Sosyal Çalışma Uzmanı ile oluşturdukları örnek bahçelerde fındık üreticisini bilinçlendirerek verim ve kaliteyi arttırmak için başta fındık hastalık ve zararlıları ile mücadele olmak üzere çalışmalar yaptıklarını söyledi.

 

Arısoy, "2017 ürün döneminde bahçelerde yaptığımız çalışmaları üreticilerimize yerinde göstermek ve yeni katılımları sağlamak için tarla etkinlikleri yapmaya başladık" dedi. 

Ersin Arısoy, 10 Ağustos tarihine kadar Düzce'de 15, Sakarya'da 10, Ordu'da 7, Giresun'da 4, Trabzon'da ise 13 olmak üzere toplam 49 yerleşim birimindeki örnek bahçelerde tarla etkinlikleri yapacaklarını ifade ederek, ayrıca Samsun, Trabzon, Ordu, Düzce ve Sakarya'da 5 ayrı Damla Sulama Günleri gerçekleştireceklerini de açıkladı.

 Etkinliklerde, üreticilere budama, damla sulama sistemi, gübreleme, külleme ile mücadele, makineli hasat etme,kurutma ve depolama gibi konularda da tarım uzmanları tarafından uygulamalarda yapılarak bilgiler aktırılıyor. 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.