208 Fındık üreticisi 50 bin lira destek alacak

208 Fındık üreticisi 50 bin lira destek alacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından iki yıl önce başlatılan ?İyi Tarım Uygulaması? projesi kapsamında projeye başvuran Akçakoca?lı üreticilerin depoları incelendi. Projenin en önemli yönü çevre dostu olması. 

arım danışmanları, projeye başvuru yapan üreticilerin depolarını inceledi. İncelemeler sonucunda kurala uyan fındık üreticilerine dekar başına 50 lira destek ödemesi verilecek.

Akçakoca Fiskobirlik Ziraat Teknikeri ve Tarım Danışmanı Elif Kolçak,yaptığı açıklamada,Fiskobirlik olarak bize başvuruda bulunan Fındık üreticilerinin depoları incelendi ve 208 Akçakocalı Fındık Üreticisi 2018 yılı Ağustos sonu Ekim 15 tarihinde dönüm başına 50 TL destek ödemesi alacağını söyledi.

Elif Kolçak,geçen yıl yaptıran 12 Fındık üreticisi ise, bu yıl Ağustos ayı nda 50 TL destek paralarının hesaplarına yatacağını ifade etti.

 ?Bahçeyle alakalı her şey kontrol ediliyor?

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Fiskobirlik Tarım teknikeri Elif Kolçak , ?İyi tarım uygulamalarında üreticinin bahçesine attığı ilaçların kabından, kullandığı maskesine kadar arazi üzerinde kullandığı her şeyin yer aldığı depolar inceleniyor.? Dedi.

?Çevre dostu bir proje?

Bu projeyle ilaç atıklarının dereleri kirletmesinin önüne geçiliyor diyenElif Kolçak, ?Çevreci bir proje. Bu projeye kayıtlı üreticiler bir yıl boyunca takip ediliyor. Depo incelemelerinde ve fındık bahçeleri kontrolünde standardı yakalarsa dekar başına 50 lira destek alıyor.? diyerek projenin Akçakoca?nın birçok köyünde uygulandığını açıkladı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.