2012 Mali Yılı Bütçesi...

2012 Mali Yılı Bütçesi...

 

İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresi'nin öz kaynaklar ile oluşturduğu yatırım bütçesini görüşmeye başladı. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı İbrahim Canpolat bütçe taslağını hazırlarken kısıtlı imkanları en verimli şekilde kullanmaya çalıştıklarını söyledi.

Bütçe taslağı hakkında bilgiler veren Canpolat, gelir kalemleri üzerinde herhangi bir değişikliğe ihtiyaç duyulmadığını belirterek "Çalışmalar kapsamında bütçe kararnamesi için toplam 50 kez ad okunmak suretiyle oylama yapılacaktır. Gelir kalemleri üzerinde herhangi bir değişikliğe ihtiyaç duymadık. Bütçemiz çok kısıtlı olduğundan cari giderlerimizde azami tasarrufa giderek gerçekten imkanlarımızı son kuruşuna kadar değerlendirdik. Bütçemizin önemli bir kısmı ücret ve ücretlere bağlı ödemeler, yakıt, enerji, haberleşme, kırtasiye, büro araç ve gereçleri gibi kalemlerden oluşan cari harcamalardan meydana gelmektedir" dedi.

Canpolat stratejik plan hedeflerine ulaşabilmek için bütçe taslağında öncelikleri dikkate aldıklarını kaydederek "Stratejik plan hedefimize ulaşabilmemiz açısından önceliklerimiz dikkate alınarak komisyonumuzca gider bütçesi kalemlerinde bazı değişiklikler yapılmıştır. Her ne kadar cari harcamalarımız yüksek görünse de bu cari hizmetler sonucunda birçok problemimizde çözülmektedir" diye konuştu.

Canpolat cari harcamalar ile ilgili komisyonun belirlediği bazı öncelikleri de şöyle sıraladı: "Akaryakıt alımına 1 milyon 650 bin lira, makina teçhizat bakım onarımına 800 bin lira ayırarak köy yollarımızın yapım, bakım ve onarım ihtiyaçlarının çözümlenmesi amaçlanmaktadır. Bir çok ile örnek olan ilk defa ilimizde uygulaması yapılan halkımız tarafından büyük destek ve ilgi gören ilköğretim okullarının mahallinde küçük onarımlarını yapmak üzere 300 bin lira, geleneksel hale gelen Gönül Köprüsü Projesine 30 bin lira, İlköğretim öğrencilerimizin ölçme ve değerlendirmesini bilgisayar ortamında yapmak üzere optik okuyuculu soru kitap ve cevap sistemi için 50 bin lira, ve yine sosyal etkinlikler çerçevesinde halkoyunları yarışmaları için 50 bin lira, bu yıl ilk defa uygulamasının yapılmasını öngördüğümüz lise seviyesindeki öğrencilerimizin turizm varlıklarını tanıması maksadıyla ilçeler arasında yapılacak olan gezilerin ulaşım maliyetlerini karşılamak amacıyla 60 bin lira olmak üzere Milli Eğitim müdürlüğümüze toplam 3 milyon 232 bin 245 lira ayrıldı. Tarım İl Müdürlüğümüz vasıtasıyla örtü altı ve açıkta sebze yetiştirme ve geliştirme projesi için 125 bin lira, arıcılığı geliştirme projesi için 75 bin lira, mantar üretimi ve geliştirme projesi için 25 bin lira ayrıldı. Çevre ve Şehircilik müdürlüğüne Gölyaka Efteni Gölü Yaban Hayatı Koruma Projesi için 50 bin lira, Doğal Hayatı Koruma Projesi için 30 bin lira, Park ve Mesire Alanları Düzenleme Projesi için 50 bin lira ve cari kapsamda 35 bin lira ayrıldı. Kültür ve Turizm Müdürlüğüne sit alanları koruma ve bakımı için 40 bin lira, kültür varlıklarının korunması için 20 bin lira, personel hizmet alımı için 40 bin lira tanıtım ve fuar giderleri için 20 bin lira ayrıldı. Sağlık Müdürlüğümüze 250 bin lira, Gençlik ve Spor Müdürlüğümüze 100 bin lira, Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüze 200 bin lira, Acil Afet Müdürlüğümüze 222 bin 500 lira ödenek ayrılmasını da uygun gördük."

Canpolat verdiği bilginin ardından bütçe tasarısının rapor halinde meclis üyelerine sundu. Komisyon raporunda gider bütçesi harcama kalemleri arasındaki tadilatlar sonucunda kurumlara ayrılan ödenekler ile ilgili şu detaylara yer verildi. "7 adet İlçe Özel İdarelerinin bütçesi 944 bin 786 lira. Mali Hizmetler Müdürlüğü bütçesi 4 milyon 480 bin 518 lira. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü bütçesi 6 milyon 285 bin 600 lira. Bilgi İşlem Müdürlüğü bütçesi 225 bin lira. Destek Hizmetleri Müdürlüğü bütçesi 4 milyon 366 bin 371 lira. Plan ve Bütçe Müdürlüğü bütçesi 4 milyon 100 bin lira. Ruhsat Denetim Müdürlüğü bütçesi 212 bin lira. Yazı İşleri Müdürlüğü bütçesi 328 bin 225 lira. İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü bütçesi 145 bin lira. Yol Ulaşım Müdürlüğü bütçesi 940 bin lira. Acil Afet Müdürlüğü bütçesi 222 bin 500 lira olarak belirlenmiştir."

22 milyon 250 bin liranın İl Özel İdaresi birim müdürlükleri bütçeleri içinde merkezi yönetim il müdürlükleri bazındaki dağılımı ise şöyle aktarıldı, "Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bütçesi 100 bin lira. Kültür ve Turizm Müdürlüğü 120 bin lira, Milli Eğitim Müdürlüğü 3 milyon 232 bin 245 lira. Sağlık Müdürlüğü 250 bin lira. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü 170 bin lira. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü 200 bin lira. Tarım Müdürlüğü 225 bin lira olmak üzere toplam 4 milyon 297 bin 245 lira ödenek tahsis edilmesi uygun görülmüştür."

22 milyon 250 bin liralık 2012 Malı Yılı Bütçe Tasarısı raporu meclis üyeleri tarafından onaylanarak karara bağlandı.

Düzce-İHA

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.