ÖZTÜRK; ?ŞU ANDA YAPILAN MÜCADELE YANLIŞ?

ÖZTÜRK; ?ŞU ANDA YAPILAN MÜCADELE YANLIŞ?

Fındık hastalıkları hakkında konuşan Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk; Amerikan Beyaz Kelebeği ile mücadele için bütün çiftçilerin topyekun mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

Havaların ısınmasıyla birlikte fındık sezonunun yaklaşması beraberinde de fındık hastalıklarını getiriyor. Fındıkta görülen hastalıklarla ilgili bilgiler veren Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, özellikle Amerikan Beyaz Kelebeğine dikkat çekerek, günümüzde yapılan mücadelenin yanlış olduğunu söyledi.

 

 

Ramazan Öztürk, bireysel mücadele ile sonuç alınamayacağını belirterek, mücadelenin aynı anda yapılması gerektiğini söyledi. Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk; ?Amerikan Beyaz kelebeği ile mücadele Düzce merkezde yıllardan beridir devam etmektedir. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Özel İdare destekli olarak yapılam mücadeleye destek vermemize rağmen karşı çıktık. Bu şekilde bu mücadelenin olmayacağı, olamayacağını bu şekilde hastalıkla mücadelede başarılı olunamayacağını dile getirdik.

Daha sonra tarım müdürlüğü kendini devreden çekti. Özel İdare tarafından destek verildi. Bireysel mücadeleler başladı. Bireysel mücadele ile de başarılı olunamayacağı belli.

Çünkü komşu ilaçlıyor ben ilaçlamıyorum. Bu nedenle bireysel ilaçlamanın da başarılı olamayacağını söyledim. Benim hep üzerine basa basa söylediğim konu topyekun mücadelenin hastalıkla mücadelede başarılı olunabileceğiydi.

Amerikan Beyaz Kelebeği için bütün çiftçilerin aynı anda bir takvim belirleyip Düzce il genelinde bütün çiftçilerin aynı anda yapması ile başarılı olunacağına inanıyorum. Bunun  dışında bir çabanın başarılı olacağına inanmıyorum? dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.