ARSLAN:"Yeşil Kartlılar Sgk'ya Bağlanacak"

ARSLAN:

 

Ak Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, sağlık alanında hükümetin çok büyük ilerleme sağladığını belirterek şöyle konuştu: "Önümüzdeki süreç içerisinde de yeşilkartlılar da SGK bünyesine geçirilecek. SGK bünyesine geçtikleri andan itibaren de istedikleri hastaneden faydalanma hakkını elde edecekler."

Arslan, SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığını tek çatı altında birleştirdiklerini, bir de bunun üzerine Torba Yasa'dan kaynaklanan yapılanmayla ilgili bir yükü de SGK'ya yüklemiş olduklarını belirterek şunları söyledi: "SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı gibi kurumları düşünün tek çatıda kurumları birleştirmişiz. Memurlar yeni görevlerine dağılmışlar. SGK bünyesinde memurlar tam görevlerine yeni alışıyorlar bir de Torba Yasa'yı hem yapılandırma hem de yeni emekli olacaklarla ilgili dosyayı önlerine koyunca SGK'da ister istemez sıkıntılar meydana geldi. Yaptığımız güzel işleri gölgede bırakmaması adına bir takım sıkıntıları da kısa sürede çözeceğiz. Dağınık olan bu sosyal kurumları tek çatı altında toplamışız ama bu sistemin oturması bir anda olmuyor beraberinde bir takım sıkıntılar da ister istemez kendini gösteriyor. Bu aşamadaki görev bu sıkıntıları kısa sürede çözmemizdir."

Aynı süre çalışıp aynı işi yapan eski ve yeni emekliler arasındaki maaş dengesizliğini de kısa sürede çözeceklerini belirten AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Emeklilerin aynı süre çalışıp farklı ücret almaları bir haksızlığa yol açıyordu. Çalışma Bakanı'mız kısa sürede bu konudaki çalışmayı bitirip bu dengesizliği ortadan kaldırmış olacağız. Aynı zamanda yeni emekli olacak insanımızla ilgili çalışmaları da yine aynı şekilde Çalışma Bakanımız çalışmasını bitirip Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Meclise sunmuş olacak. Bu çalışmalar sonucunda kimse mağdur olmayacak, bu çalışmalar mağduriyet adına değil mağduriyetin giderilmesi adına yapılan çalışmalardır."

Düzce-İHA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.