KEŞİR: MİLLET ADINA TAKİPÇİYİZ

KEŞİR: MİLLET ADINA TAKİPÇİYİZ

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti kadın milletvekilleriyle beraber 28 Şubat Davasının 89. Celsesini İzledi

AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan başta olmak üzere AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti kadın milletvekilleriyle beraber Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve yaklaşık 5 senedir devam eden 28 Şubat davasını izledi.

Eski Başbakan Tansu Çiller?in video konferans üzerinden ifade verdiği davada Çiller: ?28 Şubat darbedir, alışılmış darbe değildir bir koalisyon eliyle icra edilmiştir. Silahlı ve silahsız kuvvetler mevcuttur? şeklinde konuştu.

Heyet davayı izledikten sonra Ankara Adliyesi önünde AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Konya Milletvekilleri Leyla Şahin Usta ve Hüsnüye Erdoğan, İstanbul milletvekilleri Tülay Kaynarca ve Fatma Benli, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal ile birlikte basın açıklaması yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: ?Bizler milletimiz adına bu davanın takipçisiyiz. Çünkü 28 Şubat 1997 tarihinde çağların çok gerisinde bir anlayışın aldığı kararlar sonrası gerçekleştirilen darbe ile ?bin yıl sürecek? yalanıyla yaşatılan darbe ile milletin değerlerini hor ve hakir görenler, çoğu kadın yüz binlerce insana mağduriyet yaşattılar. Özellikle kadınlar 28 Şubat kararları alındıktan sonra başörtülü olarak eğitim, çalışma, siyasal tüm haklarından mağdur bırakıldıklarında çift yönlü ayrımcılığa maruz bırakıldılar. Seçilmiş hükümet düşürülüp millet iradesi yok sayıldığında özel işletmeler ?yeşil sermaye? adı altında fişlendiğinde, gençler eşi ya da annesi başörtülü diye askeriyeye alınmayıp ihraç edildiklerinde, imam hatiplerin ortaokulları kapatılıp, katsayı uygulaması getirildiğinde farklı düşünce ve inanç pratiklerine sahip herkesin canı yandı. Dün 28 Şubat'ta, bugün 15 Temmuz'da milletimizin iradesine, inancına çevrilen namluları unutmadık, asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Benzer süreçlerin yaşanmaması için mücadele etmeye devam edeceğiz.?

Davanın yarın da devam edeceği belirtildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.