14 MAHALLEDE BAHÇE GÜNLERİ

14 MAHALLEDE BAHÇE GÜNLERİ

Yaklaşık 65 bin hektarlık bir alanda fındık üretimi yapılan Düzce'de çeşitli kamu ve özel kuruluşlar tarafından uygulanan verim ve kaliteyi arttırma çalışmaları etkili oluyor. Ferrero Fındık tarafından Örnek Bahçeler oluşturularak yaklaşık 5 yıldan beri sürdürülen Değerli Tarım Uygulamaları'nın olumlu sonuçları alınmaya başlandı.

İl genelinde 14 mahallede seçilen örnek bahçelerde üretici bilincinin geliştirilip, makineli tarım uygulamaları ile hastalık ve zararlılara karşı etkili mücadele yöntemleri üreticilerle birlikte gerçekleştiriliyor. Eski bahçelerin başta budama ve gübreleme ile damla sulama sistemi ile diğerlerinden farklı hale getirilmeye başlandığı Düzce'de ziraat mühendislerinin teknik bilgilerinin yanı sıra, sosyal çalışma uzmanlarının yaptıkları çalışmalar olumlu sonuçlarını vermeye başladı.

2017 fındık hasadının yaklaştığı günlerde 14 mahallede bahçe günleri düzenleniyor. Şimdiye kadar 5 bahçede yapılan organizasyonlar ay sonuna kadar 9 bahçe daha gerçekleştirilecek. Bahçe günlerinde üreticilere uygulamalı bilgiler veriliyor. Makineli tarımın hem verim ve kaliteye, hem de maliyetin düşürülmesine yaptığı katkılar anlatılıyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.