PROJE HAZIRLANDI AMA?

PROJE HAZIRLANDI AMA?

Düzce Belediyesinin mega proje olarak lanse ettiği Asar suyu projesi için Ankara?da görüşmelere başlandı ve projenin 2018 yılında tamamlanacağı bildirildi. Ancak artık alarm veren Asar suyunda bir an önce rehabilitasyonun başlaması gerekiyor.

Asarsuyu Deresi?nin şehir merkezinden geçen 7 kilometrelik bölümünde yenileşme ve rehabilitasyon projesi için Ankara?da görüşmeler başladı. 35 Milyon liralık proje ile  derenin ortasında rigor kanalı bir kademe aşağı çekilecek ve suyun daha hızlı akması sağlanacak. Dere kenarlarındaki bantta ise bisiklet yolları, çiçek bahçeleri, kafe ve restoranlar yer alacak.

Asar için hazırlanan mega projenin 2018 yaz sezonunda tamamlanacağı bildirilirken, artık alarm veren dere için bir an önce harekete geçilmesi gerekiyor.

Düzce?nin ortasından geçen ödüllü dereye yıllardır bilindik görüntüler hakim. Özellikle Ağa mahallesi ve Çay mahallesi bölümlerinde derede adeta bir çevre katliamı yaşanıyor. Çöp alanı olarak kullanılan derede suyun da azalmasıyla oluşan adacıklar görüntü kirliliğini bir kat daha artırıyor.

Derenin için saran yosun ve otlar sadece görüntü kirliliğine yol açmıyor bir sel tehdidini de beraberinde getiriyor. Şiddetli bir yağmurda geçmiş yıllarda olduğu gibi bir sel afetinin yaşanmaması için derenin bir an önce temizlenmesi, proje için hemen harekete geçilmesi bekleniyor. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.