ÇAĞRI MERKEZİNİN EN BÜYÜK DERDİ

ÇAĞRI MERKEZİNİN EN BÜYÜK DERDİ

Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Gönül Günaydın,  çağrı merkezinin en büyük sıkıntısının gereksiz çağrılar olduğunu söyledi, acil vakalara müdahale etmekle görevli birimleri meşgul eden gereksiz çağrılarla ilgili örnekler gösterdi. Çağrı merkezini arayan şahısların söyledikleri ve sordukları ise şaşkınlık yarattı.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı?nın 112 acil çağrı merkezi ile ilgili söylemlerinde sık sık vurguladığı gereksiz çağrılara örnekler dün akşam televizyonumuz ana haber bülteninde gündeme geldi.  Acil çağrı merkezinin önemini ve görevini kavrayamayan bazı vatandaşların yaptığı aramalar pes dedirtti.

Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Gölün Günaydın  dün akşam Ana Haber bültenimize konuk oldu, çağrı merkezinin faaliyetlerini anlattı. Merkezin 3 yıldır yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Günaydın, muhtarlara yönelik olarak düzenlenen tanıtım günlerinde, mahalle muhtarlarına yönelik toplantıda istenilen katılımın olmadığını belirtti. Günaydın ikinci toplantıya Vali Dağlı?nın talimatıyla tüm muhtarların katılım gösterdiğini dile getirdi.

 

 

 

SAKİNLİK ÇOK ÖNEMLİ

Çağrı merkezine gelen acil çağrılarda vatandaşların sakin bir şekilde adres ve vaka bilgisi vermesinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Günaydın, vatandaşların genel bilgileri doğru ve sakin bir şekilde vermemesi durumunda bazı münferit olayların yaşandığını belirtti.

Çağrı merkezinin işleyişi hakkında da bilgiler veren Günaydın, merkez ile vatandaşın acil durumlar için sadece 112?yi arayarak derdini iletebileceğini söyledi.

 

NELER VAR NELER

Acil çağrı merkezinin en büyü sıkıntılarından biri olan asılsız ihbarlar konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Günaydın, çağrı merkezine gelen asılsız çağrılarla ilgili örnekler gösterdi, Çok önemli vakalara müdahale edecek birimleri meşgul eden asılsız çağrılar ise pes dedirtti.

Merkeze gelen asılsız çağrılar arasında, bozulan aracına çekici isteyende vardı, dakikasının bittiğini söyleyip dakika isteyende. ?Yığılca?ya bağlanmak istiyorum? diyen Alkollü vatandaş, haberleri dinletenler, çağrı alıcısına evlenme teklif edenler, kendini keseceğini, KPSS aranmaksızın polislikte alım olduğunu, otobüsün zamanında gelmediğini söyleyenler, rüyasını anlatanlar, suların ne zaman geleceğini, terminale nasıl gideceğini soranlar, telefonu açılmayanlar,dalga geçenler, arayıp konuşmayanlar ve daha neler neler?

 

ÖZELLİKLE RİCA EDİYORUZ

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Gönül Günaydın kimi vatandaşın bilerek kiminin ise bilmeyerek hattı meşgul ettiğini söylerken, bu konuda vatandaşın bilinçlenmesi gerektiğini belirtti.

Günaydın, ? O hattı meşgul ederek yarın öbür gün kendisinin de muhtaç duruma düştüğünde aynı meşguliyetle karşılaşabileceğini vatandaşımızın düşünmesi gerekiyor. Adı üzerinde acil çağrı merkezi, kamu düzeni, kişi sağlığı güvenliği, toplum sağlığı, mala yönelik zararları içeren çağrılardır. Bunun dışında kalan çağrılar ya danışma çağrıları ya da kamu kurumlarının günlük işleyişine yönelik çağrılar olabiliyor. Bu nedenle vatandaşlarımızın 112?yi acil çağrı dışında meşgul etmemelerini, gereksiz aramamalarını özellikle rica ediyoruz.? Dedi.

 

BEN YAPTIM KURTULDUM DEME ŞANSLARI YOK

Çağrı merkezini arayanların kayıt altına alındığını söyleyen Günaydın, gereksiz çağrılara direk ceza uygulanmadığını belirtti. Gereksiz çağrı yapanların ? ben yaptım kurtuldum? diye düşünmemesi gerektiğini söyleyerek bu kişilerin mutlaka tespit edildiğini dile getirdi.

Günaydın, ? özellikle okullarımızdan öğrencilerden yoğun bir gereksiz çağrı vardı. Onları önlemek adına geçtiğimi dönme okullarda bir çalışma yaptık. Açtığımız standlarla da bu bilinçlendirme çalışmalarını sürdüreceğiz. Kabahatler kanununa göre gereksiz çağrı yapan vatandaşlara ceza verme hakkımız söz konusu. Sayın Valimiz bilinçlendirmeye önem veriyor ancak bu şekilde gereksiz çağrılarla meşgul edilmesi yönünde de cezai müeyyideleri uygulamamamızı emrettiler. Geçen yıl bir grup vatandaşımıza para cezası uygulaması yaptık, bugünlerde de yine bir grup vatandaşımıza ceza uygulaması için işlemlerimiz sürüyor. Ben yaptım kurtuldum diye bir şey yok. Geçmişe dönük 3 yıllık süresi var. Sistemde her şey kayıtlı. Adres ve kimlik bilgilerine çok rahat ulaşıyoruz. Ceza 250 TL, tekrarında 500 TL.? şeklinde konuştu.

 

YÜZDE 66'YA İNDİ

Çağrı merkezi faaliyete geçmeden önce gereksiz çağrıların yüzde 92 oranında olduğunu söyleyen Günaydın, merkezin faaliyete geçmesi ile yüzde 88?ler, donra ise yüzde 67?lere geçen ay ise yüzde 66?ya düştüğünü belirtti. ? ortalamanın altındayız ama yeterli değil, istiyoruz ki bu oran çok daha aşağılara insin, keşke sıfırlanabilsin? dedi. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.