KIZILAY’DAN BAĞIŞÇILARINA VEFA

KIZILAY’DAN BAĞIŞÇILARINA VEFA

  A-B-O kan grubu sistemini bulan Nobel ödüllü Karl Landsteiner'in doğum günü olan 14 Haziran'da kutlanan "Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü" Sağlık Bakanlığı himayesinde Türk Kızılayı Düzce Şubesi tarafından törenlerle kutlandı.

Törende konuşan Kızılay Düzce Şubesi Başkanı Kemal Demir, kan bağışçılarına teşekkür ederek, "Size ait olanı başkası ile paylaşmak çok önemli. Kanınızı Kızılay'la paylaştığınız için size minnettarız. Sizin sayenizde çok fazla başarı elde ettik. Hakkınızı ödemeyiz" dedi.
Kızılay Akçakoca Şubesi Başkanı Fikret Albayrak ise, Kızılay'ın güvenli bir kurum haline geldiğini belirterek "2005 yılında Kızılay Şube Başkanlığı teklifi geldiğinde tereddüt ettim. Fakat Kızılay'ın içine girdiğimde aslında ne kadar önemli bir kurum olduğunu anladım. Deprem zamanı çalışmalarından ötürü bir ön yargı vardı. Bu yargıların hepsi ortadan kalktı ve Kızılay'a milyonluk bağışlar gelmeye başladı. Kan bağışçılarımızda bizleri onurlandırmaya devam ediyor. Bizde onları unutmadık" ifadelerini kullandı.
Türk Kızılayı Düzce Şubesi'ne gönüllü ve düzenli kan bağışında bulunan bağışçıları onore etmek için yapılan tören kapsamında bu sene; 45 ve üzeri kan bağışında bulunmuş 5 kişiye plaket, 35 ve üzeri kan bağışında bulunmuş 8 kişiye altın madalya, 25 ve üzeri kan bağışında bulunmuş 22 kişiye gümüş madalya, 10 ve üzeri kan bağışında bulunmuş 114 kişiye bronz madalya verildi.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.