MASRAFINI KURTARMADIĞINDAN YAKINDI

MASRAFINI KURTARMADIĞINDAN YAKINDI

Özellikle de yaz aylarında ülkemizin neresine giderseniz gidin mutlaka yolda bir şeyler satan insanlara rast gelmişsinizdir. D-655 karayolu üzerinde de bu tür satış yapan vatandaşlara rastlamak mümkün. İşte o vatandaşlardan birine mikrofon uzattık, en çok derdinin fındıktan yana olduğunu öğrendik.

Çiftçilerin ürettikleri ürünleri taze bir şekilde günlük olarak getirip yol kenarlarında yolculara sattıkları biliniyor. Karayolları kenarlarına kurulan tezgahlarda her çeşit taze sebze ve meyve bulunurken, tarlalarında yetiştirdikleri ürünleri satıp geçimlerini sağlayan vatandaşlar  yolculara da hizmet etmiş oluyorlar.

Akçakoca D-655 karayolu üzerinde de bu tezgahlardan onlarca var. Karayolunu kullanan insanlara her çeşit taze sebze ve meyve satan vatandaşlardan birine mikrofon uzattık.

Renkliliği göze çarpan tezgahtaki ürünlerin fiyatlarını sorduk, pazarda 2,5 liraya satılan aynı domatesin  yol boyunda 5 liradan satıldığını öğrendik. Henüz sezon başlamadı ancak taze fındığın da yol boyuna indiğini gördük. Fındığın bu yıl çok olduğunu söyleyen vatandaş, kilosunu 10 liradan satıyor. Fındığın fiyatı konusunda ise oldukça yüksek beklentileri var. ? Çok masrafı var, 15 TL olmalı? derken, şimdilerde 9,5 liradan satıldığını, ancak masrafını kurtarmadığını söyleyerek Başbakan?a bir mesaj yolladı.

Vatandaş, Tırpan, temizleme, mazot parası derken 250 TL masraf yaptıklarını, ancak 15 lira olursa fındık fiyatının masrafını kurtaracağını söyledi. Topladıkları fındığın parasının işçiye gittiğini dile getiren vatandaş, ? işçiye verirsem bana ne kalacak, geçen sene çok zarar ettik. Fındığı 15 yaparsa Başbakanımız çok memnun oluruz? dedi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.