O PARKLAR ENGELLİLERE TAHSİSLİ

O PARKLAR ENGELLİLERE TAHSİSLİ

300 yataklı Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Otoparkında engellilere ayrılan park yerleri, sağlıklı vatandaşların araçları tarafından işgal edilince engelli vatandaşlar tarafından büyük tepkilere neden oldu.

Engelliler için ayrılan otopark yerlerine, herhangi bir engeli bulunmayan vatandaşların kendi araçlarını park etmesi tepki çekiyor.

Vatandaşların gönderdiği video ve fotoğraflarla Atatürk Devlet Hastanesi otoparkındaki içler acısı duruma tepki gösteren duyarlı bir vatandaş bu kural tanımaz kafadan engellilere neden ceza uygulanmıyor diyerek eleştiride de bulundular.

 

ENGELLİ VATANDAŞLAR ZORLUK YAŞIYOR

Resmi kurum ve kuruluşlarda engelli araçları için ayrılmış park yerlerine herhangi bir engeli bulunmayan vatandaşların kendi araçlarını park etmesine tepki gösteren vatandaşlar  ?Herhangi bir engeli bulunmayan vatandaşlarımız, engelli vatandaşların park yerlerine araçlarını park edip oradan ayrılıyorlar. Orada araçlarını park edecek yer bulamayan engelli vatandaşlarımız ise bu durum karşısında zor anlar yaşıyor.

 

YASA İŞLETİLMELİ

Sadece engelli kişilerin kullanımına tahsis edilmiş park alanlarının  (özel güvenlik görevlisi bulunan gerçek kişilere ait yerler dâhil) başka kişiler tarafından kullanılması halinde, mutlaka denetleme yapılmasını isteyen vatandaşlar,  bu kişilere 2911 sayılı Karayolları Trafik Kanunu?nun 61?inci maddesinde öngörülen ?Özürlülerin araçları için ayrılmış park yerlerinde park etmek yasaktır.? idari yaptırımlar uygulanmasını istiyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.