KAŞIKOĞLU‘KİMSEYİ SOKAĞA ATMADIK’

KAŞIKOĞLU‘KİMSEYİ SOKAĞA ATMADIK’

 Prefabrik konutlarına açıklık getiren il başkanı Kaşıkoğlu, Düzce'nin daha dün deprem olmuş gibi prefabrik görüntüsünden kurtulması gerektiğini işaret ederek "Düzce'ye yapılacak olan bir Gençlik merkezi var. Buda Kiremit Ocağı Prefabriklerinin bulunduğu alan olarak belirlenmiştir. Evet biz prefabriklerde kalan yoksul hiçbir şekilde geliri olmayan aileler için söz verdik. Sizin başınızı sokacağınız bir yer olmadan sizi hiçbir güç buradan çıkartamaz diye. Biz sözümüzü unutmadık. Hükümetin konut projesi vardı bunun içinde Düzce olmamasına rağmen 448 konut'un yapılması için. İş başlandı ve müteahhitten kaynaklanan sıkıntıdan dolayı bitirilmedi. Prefabriklerde boşalıyor. Biz söz verdiğimiz gibi T.C. Hükümeti koruması altında olan yeşil kartlı 58 aileye söz verdiğimiz gibi onlara kira yardımı yapılacak. Kimseyi sokağa atmıyoruz. Orada geliri olan ailelere biz söz vermedik ve bu alana Gençlik Merkezi yapılacak her şeyi hazır" dedi. Kaşıkoğlu Çavuşlarda yapılan binaların 2012 sonuna kadar da teslim edileceğini söyledi.

Düzce Üniversitesinin en önemli eksikliklerinden biri olan ulaşım noktasında yapılan girişimler sonuç verdi. İl Başkanı Kaşıkoğlu, Ankara'da yapılan görüşmelerin meyvelerinin toplandığını belirterek "Sorun haline gelmiş olan Düzce Üniversitesi yolu artık sorun olmayacak. Kalkınma Bakanlığı tarafından yol yapımı için gerekli para Düzce İl Özel idaresine aktarıldı. En kısa zamanda çalışmalar yapılacak" diye konuştu. 

Prefabrike okullardan da eğitim kampusleri sayesinde kurutulacağını işaret eden İl Başkanı Kaşıkoğlu, "Düzce'de bakıldığında okul derslik sayısı bakımında Türkiye ortalamasının üstündeyiz. Fakat prefabrike okullarımız var. Bunlar yazım soğuk olduğu gibi havalar ısındığında da adeta hamam gibi oluyorlar. Burada eğitimin zor şartlar altında yapıldığını çok iyi biliyoruz. Eğitim kampusleri sayesinde bu yapılardan da kurtulacağız. Bununla ilgili olarak yapılan çalışmalarda da sona gelindi. Bu kampuslerden bir tanede Düzce'ye yapılacak. Prefabrike yapılardan kurtulacağız" şeklinde konuştu.

Kaşıkoğlu ayrıca emniyet müdürlüğü ek binası için ödeneğin hazır olduğunu, SGK binasının inşaatının devam ettiğini, Kültür Merkezinde yaşanan sıkıntının çözüldüğünü, Fidanlık arazisine büyük bir ağız ve diş sağlığı merkezi yapılması için ihalenin yapıldığını, Kiremit Ocağı Mahallesinde toplum sağlığı merkezinin hizmete girdiğini, ilçelerde yapılacak olan hastanelerin yer teslimine başlandığını, kalıcı iş yerleri ile ilgili çalışma yaptıklarını, Yığılca Düzce yolunun ihalesinin yapıldığını söyledi. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.