TAŞLI?DAN YENİ YAPILANDIRMA UYARISI

TAŞLI?DAN YENİ YAPILANDIRMA UYARISI

Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı, 15 Temmuz?da yaşanan darbe girişiminin esnafa verdiği zarardan ötürü yeni bir yapılandırmaya gidildiğini açıkladı. Şehit yakınlarına pozitif ayrımcılığı da içeren yapılandırmaya, başvurular 29 Eylül 2017 tarihinde sona erecek.

DESKKOB Başkanı Ertan Taşlı, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Merkez Birliği?nden kendilerine yapılandırma ile ilgili bir genelge gönderildiğini belirterek, takibe düşmüş esnaflarla ilgili bir yapılandırma söz konusu olduğunu bildirdi.

 

 

Yapılandırma başvurularının 29 Eylül 2017 tarihinde sona ereceğini ifade eden Taşlı genelgede, 15 Temmuz hain darbe girişiminin can ve mal kayıplarımızın yanında ekonomiyi de olumsuz yönde etkilediğinin belirtildiğini,  esnafların alacakları krediyi ödeyemeyecekleri ve sıkıntıya girecekleri öngörülerek  28 Haziran 2016 tarihinde yayınlanan genelge ile uygulanan yapılandırma usul ve şartlarının aynısının bir kez daha 8 Ağustos 2017 tarihi itibariyle yürürlüğe girdiğini dile getirdi.

Taşlı, ? Yapılandırma ile alakalı 6 tane şart var. 31 Temmuz 2017 tarihine kadar banka takibine düşmüş esnaflar bu yapılandırmadan faydalanabilecek. Banka takibine düşmüş esnafların faydalanabileceği yapılandırma sadece bizim kurumumuzu kapsamakta. Başvuru tarihi 29 Eylül 2017?de sona erecek. Bu tarihten sonra esnafımızı yapılandırmadan faydalandıramayacağız.? Dedi.

Yapılandırmanın içeriğinden de söz eden Taşlı, şu bilgileri verdi:

?Ana para borçları kaç lira ise tamamını getiren esnafımızdan hiç bir şekilde bu güne kadar işlemiş gecikme faizi tahsil edilmeyecek. Peşin ödemeyenler için de 12 ve 24 aylık taksit seçenekleri olacak. 12 aylık taksit seçeneğini seçenler yıllık yüzde 8, 24 aylık taksit seçeneğini seçenler ise yılda yüzde 12 faiz ödeyecekler. Esnaflarımız ilk taksidi peşin ödemek zorundalar. 2016 yılında borçlarını yapılandıran arkadaşlarımız aynı şekilde ödemelerine devam edecekler. Yapılandırması bozulanlar Ana paralarının yüzde 50?lik kısmını peşin olarak yatırmaları halinde taksitlendirme imkanından faydalanabilecekler.

Yapılandırma kapsamında şehit yakınlarına pozitif ayrımcılık uygulanacağını vurgulayan Taşlı, Düzceli esnaflara bu fırsatı kaçırmamaları önerisinde bulundu. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.