FINDIK HARMANA İNDİ

FINDIK HARMANA İNDİ

Düzce?nin bazı bölgelerinde fındık toplandı harmana indi bile. Geçen seneki fiyatlardan umduğunu bulamayan üretici merakla bu sene belirlenecek fiyatı bekliyor. 8 lira civarında seyreden fındığın 10 liranın üzerinde olması gerektiğini söyleyen üreticiye göre fındık sahipsiz kaldı.

 

 

Fındık sezonu başladı, yüksek kesimlerde bazı bölgelerde toplanan fındık harmana indi. Ürününü toplayan vatandaş şimdi yeni ve yüksek fiyat beklentisine girdi.

Gümüşovalı fındık üreticisi Halis Kuş bahçelerde hasadın başladığını söylerken, evinin önünde harmanladığı fındık için fiyat beklentisinin 10 liranın üzerinde olduğunu söyledi. Kuş, ? fındık şu an sahipsiz? derken, TMO?nun devreye girmesini istedi.

Kuş, ? Köyde kimse olmadığı için mecburen evin önüne indirdim. Randıman bu sene iyi. Ama devletimiz veya fındığı pazarlayanlar iyi para verirlerse çok güzel olur. Şu anda 8 lira diyorlar. Fındık 12 liranın altında olursa kurtarmaz milleti.Söylentiler 8 lira olacağı yönünde. Ama hiç olmazsa 10 liranın üzerinde olmalı ki vatandaş biraz rahat eder. Gerçi fındık sahipsiz şu anda. Karadeniz?de bazı yerlerde hiç yok diyorlar, rekolte az bu sene. Ne yazık ki köylünün malı böyle oluyor. TMO devreye girerse çok iyi olur, fındıkçıların eline bırakırlarsa köylüyü işimiz tamam yani.? Şeklinde konuştu.   


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.