MAHALLİ KURUL KISITLAMA KARARI ALDI

MAHALLİ KURUL KISITLAMA KARARI ALDI

Düzce Çevre ve Şehircilik Müdürü Nurhan kartal televizyonumuza bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Kartal, Düzce?nin en büyük sorunu olan hava kirliliği konusunda Mahalli Çevre Kurulunun aldığı kararı anlattı, doğalgaz kullanımının teşviki için, doğalgaz geçen yerlerde ısınma amaçlı olarak kömür kullanımının kısıtlanacağını bildirdi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurhan kartal, hem müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgilendirmek hem de tanışmak amacıyla basın ziyaretleri gerçekleştiriyor. Televizyonumuzu da ziyaret eden Kartal, Düzce?nin en önemli sorunu hava kirliliği konusunda önemli bilgiler verdi.

 

 

Kartal, Düzce?nin hava kirliliği sorununa çözüm getirebilmek amacıyla toplanan İl Mahalli Çevre Kurulunun, doğalgaz kullanımının teşvik edilmesi, Düzce?nin meteorolojik verileri ve topoğrafik yapısı dikkate alınarak kış döneminde ısınma kaynaklı hava kirliliğinin zararlarına karşı insan sağlığını korumak amacıyla doğalgazın geldiği yerlerde ısınma amaçlı olarak kömür kullanımının kısıtlanarak doğalgaz kullanımının teşvik ve tavsiye edilmesine, mevcut sistemlerin en kısa sürede doğalgaza uyumlu hale getirilmesine karar verildiğini bildirdi.

Ayrıca kurulun aldığı karar uyarınca, hava kirliliğine yol açan ve yakılması yasak maddeleri kullananların, belediyeler, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü tarafından denetlenerek cezai işlem uygulanacağını belirti. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.