VALİ?DEN UYARI!

VALİ?DEN UYARI!

Son günlerde art arda yaşanan traktör ve pat pat kazalarının ardından Vali Zülkif Dağlı  yazılı bir açıklamada bulundu ve bir çok tarım işçisinin hayatını kaybettiğini, tarım işçilerinin standartlara uygun bir şekilde taşınmasına uymayanlar hakkında ciddi anlamda idari yaptırımlar uygulanacağını bildirdi. Vali Dağlı,  Emniyet ve Jandarma ekiplerinin bu konunu üzerinde hassasiyetle durduğunu ve denetimlerin artırılacağını kaydetti.

 

 

Vali Dağlı açıklamasında;

İlimizde tarım hasadının başlaması ile birlikte mevsimlik tarım işçilerinin yasal olmayan bir şekilde kamyon ,kamyonet, traktör ve pat-pat olarak tabir edilen römorklarda taşındıkları veya bu araçlara yüklenen yükler üzerinde seyahat ettikleri yaptığımız denetim ve kontrollerde gözlenmektedir. Vatandaşlarımızın bu şekilde seyahat etmeleri hem kendi can ve mal güvenliği açısından, hem de başkalarının can ve mal güvenliği açısından tehlike oluşturmaktadır. Vatandaşlarımızın kurallara uyarak seyretmeleri güvenlikleri açısından çok önemlidir.

Her geçen gün trafik kazasında birçok tarım işçimiz hayatını kaybetmektedir. Mevzuat gereği tarım işçilerinin römork kasaları gibi açık vasıtalarda taşınması yasaktır. Mevzuat gereği servis taşımacılığı belgesi olan otobüs veya minibüslerde taşınmaları gerekmektedir. Tarım işçilerimizin standartlara uygun bir şekilde taşınması yasa gereği zorunludur. Uymayanlar hakkında ciddi anlamda idari yaptırımlar uygulanacaktır. Emniyet ve Jandarma ekiplerimiz bu konunu üzerinde hassasiyetle durmaktadır. Denetimler artırılacaktır.

Özellikle pat- pat diye tabir edilen araçlar; tarımsal amaçlı işlerde kullanılan araçlardır. Bu araçlar çok amaçlı bir hale getirilerek hem ulaşım, hem de tarımsal faaliyetler için kullanılır hale getirilmiştir. Vatandaşlarımızın çok dikkatli olması gerekmektedir.

Vatandaşlarımızın trafikte dikkatli olup, kurallara uymaları hususunu özellikle hatırlatmak istiyorum. Tüm vatandaşlarımızı trafik kurallarına uymaya davet ediyorum. İfadelerine yer verdi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.