BAKAN ÖZLÜ 1 YIL ÖNCE MÜJDE OLARAK VERMİŞTİ?

BAKAN ÖZLÜ 1 YIL ÖNCE MÜJDE OLARAK VERMİŞTİ?

2016 yılı Eylül ayında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce'ye bir Bilim ve Teknoloji Merkezi kurulacağını müjde olarak verdi. Ancak o tarihten bu yana yapılan yer araştırmalarında 4 yer tespit edildiği söylenmesine rağmen henüz sonuç çıkmadı ve 1 yıldır proje için bir adım atılmadı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü 2016 yılı Eylül ayında gerçekleştirdiği Düzce ziyareti sırasında, Türkiye genelinde TÜBİTAK tarafından toplam 26 adet kurulan Bilim ve Teknoloji Merkezleri'nden birinin Düzce'ye kurulacağını müjde olarak vermiş, belediye, üniversite, teknopark ve il özel idaresinin müşterek bir çalışma yürütüp önce yer tespiti yapacaklarını bildirmişti.

 

 

O tarihten sonra Bakan Özlü, 4 Şubat 2017 tarihinde gerçekleştirdiği ziyaretinde, Düzce?ye söz verdiği Bilim Merkezi için düşünülen yerde incelemelerde bulunmuş, Kalıcı konutlarda 2, şehir merkezinde ise Gençlik merkezi yanında bulan alanı ve eski SSK alanını incelemişti.

 Özlü, Vali Zülkif Dağlı, kurum idarecileri ve Ak Parti teşkilatı üyeleri ile birlikte bilim merkezi yapılması planlanan alanlarda yaptığı incelemenin ardından konsepte karar verileceğini açıklamıştı.

Özlü, ? Bilim merkezinin nerede olacağına dair arkadaşlarımız çalışmışlar. 4 yer belirlemişler, bugün onlara baktık. Bazı yerler var ki etrafı orman alanı, park, hem dinlenme yeri hem de bilim merkezi içerisinde olabilecek gibi yerlerimiz var. Örneğin Kayseri?de hem park hem içinde bilim merkezi var. Konsepte karar vereceğiz. Şehir merkezinde kolay ulaşabilecek bir yer mi olsun. Yoksa şehrin dışında ormanlık alanda insanların dinlenebileceği yer mi olsun. Bu hafta çalışılacak. Hastanemizin genişlemesi lazım. Ön bölgesinde ormana ait arazi var, o arazi ile bütünleştirebilir miyiz. Onun çalışmaları da yapılacak.? İfadelerini kullanmıştı.

Söz verilen yatırımların rafa kaldırılmasına ya da müjdesi verildikten uzun süre sonra hayata geçirilmesine alışkın olan Düzce?de bu projenin de akıbeti merak edilmeye başlandı. Böyle önemli bir yatırım için yer bulunamaması, bürokratik engellerin aşılamaması gibi her zaman yaşanan bir sorunu akıllara getirdi.  Düzce?ye milyonlarca liralık yatırım yapılması ile övünülürken bilim merkezinin hala yapılacak diyerek geçiştirilmesi, bir çok proje gibi bunun da sadece sözde kalacağı düşüncesini ortaya çıkardı. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.