MUHTARLARDAN FİYAT TEPKİSİ

MUHTARLARDAN FİYAT TEPKİSİ

Akçakoca?da Cuma namazı sonrası Fındık üreticisi muhtarlar bir araya gelerek açıklanan fındık fiyatını protesto ettiler.

Akçakoca Merkez cami önünde fındık üreticileriyle birlikte bir araya gelen, bir gurup muhtar basın açıklamasında bulundular.

 

 

Sözcü olarak seçilen Balatlı köyü muhtarı Mehmet Çil,TMO tarafından kilosu 10 lira olarak açıklanan fındık fiyatını kabul edilemez olduğunu ifade ederek, çiftçileri zor durumda olduğunu ve borç içinde kaldıkları işçi fiyatını bile karşılayamaz olduklarını belirtti.

Muhtarlar ayrıca, açıklanan fındık fiyatının sadece süründürme bir fiyat olduğunu belirterek, ?bizler bu fiyat karşısında sürünüyoruz. Hiç toplamasak fındığı daha iyi borç içinde kalıyoruz. Fındığın maliyeti zaten 9 lira 1 lira için mi toplayacağız? şeklinde konuştular.

Bir muhtar ise, kendisinin susturulduğunu belirterek, ?bir açıklama yaptım muhtar olarak yol için ihtar aldım, biz hiç mi konuşmayacağız. Fındık fiyatı keşke 2 lira olsun? ifadelerini kullandı.

Mardin?den fındık toplamak için gelen bir işçi ise, fiyatın çok düşük olduğunu ,fiyatın düşük olmasıyla işçiler olarak ta zarar ettiklerini  ifade etti.

Konuşmaların ardından grup dağıldı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.