HAYVAN PAZARINDA KURBAN BEREKETİ

HAYVAN PAZARINDA KURBAN BEREKETİ

Kurban Bayramına sayılı günler kala Düzce canlı hayvan pazarında hareketlilik yaşanırken besiciler ile alıcılar arasında sıkı pazarlıklar yaşanıyor..pazarda alıcılar kurbanı ucuza kapatma satıcılar ise hayvanını elden çıkarma derdinde?

 

 

1 Eylül Cuma günü idrak edilmeye başlayacak olan Kurban Bayramı öncesinde hayvan pazarında hareketlilik göze çarpıyor. Başka il?lerden ve Düzce?nin köylerinden getirilen büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıkların görücüye çıktığı hayvan pazarında kurban pazarlığı da şimdiden başlamış durumda. Sıkı pazarlıkların ilginç görüntüler oluşturduğu pazarda, vatandaşlar kurbanlarını en uygun fiyatla alma telaşını yaşarken, satıcılar ise bayrama kadar hayvanlarını elden çıkarma derdinde.

Kıran kırana yapılan pazarlıklarda hem alıcılar hem satıcılar orta yeri bulmaya çalışırken, yapılan pazarlıklara diğer satıcılar da ortak olunca ilginç diyaloglar yaşanıyor.

Kimi 1 hafta kimi 2,3 gün önce pazara gelen satıcılar fiyatların normal olduğunu söylerken satışların da iyi olduğunu belirtiler.

Hayvan pazarında satışların güzel gittiğini söyleyen satıcılar, ?vatandaşa biraz ağır geliyor, yem ve samandan dolayı. Fiyatların düşürülmesini rica ediyoruz. Mal uygun olsun herkes kessin, vatandaşların gücü yetsin. Fiyatlar 6 Bin Liradan başlıyor, 15 Bin?e kadar gidiyor. Vatandaşa pahalı geliyor.? Derken, Bazı satıcılar hayvanlarının ellerinde kaldığını, ithal hayvanı gören vatandaşın kaçtığını söyleyerek, ? bize psikolojik baskı yapıyorlar? şeklinde serzenişte bulundular, devletten destek istediler.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.