SEFERBER OLDULAR?

SEFERBER OLDULAR?

İstanbul Caddesi Nurettin Zafer sokakta kameramıza takılan görüntü, hem çöp toplayarak geçimini sağlayanların ne zorluklar yaşadığını hem de vatandaşın ne kadar yardımsever olduğunu gözler önüne serdi.

 

 

Düzce?de ekmeğini çöpten çıkaranların sayısının bir hayli fazla olduğu biliniyor. Cadde ve sokaklarındaki çöp konteynırlarını tek tek dolaşarak atıkları toplayan vatandaşların geçim derdine herkes tanık olmuştur. Hem çöp konteynırlarını karıştıran hem de işyerlerinin attığı atıkları toplayan vatandaşlar bu topladıklarını satarak ekmek paralarını kazanıyorlar.

Büyük Cami yanındaki Nurettin Zafer sokakta, çöp toplayarak geçimini sağlayanların nasıl sıkıntılar çektiği kameramıza yansıdı.

İşyerlerinden aldığı atıkları taşıyamayacağını hesap etmeden kendi boyundan büyük bir çuvala tıka basa dolduran bir genç oldukça sıkıntılı anlar yaşadı. Çuvalı yüklediği tekerlekli aracını bir türlü sırtına alamayan gencin yardımına çevredekiler yetişti.

Gencin yaşadığı sıkıntıyı gören vatandaşlar yardıma koşarak insanlık ölmemiş dedirtirken, onların da çabalarıyla çuvalı sırtlayan genç daha 10 metre gidemeden ağırlığına dayanamadığı çuvalı devirdi.

Çuvala karşı savaşı kaybeden genç sinirlendi, çuvalı bıraktı gözden kayboldu. Bir süre sonra yanında arkadaşı ile döndü. İki genç çuvalı sırtlamayı başaramadı yine bu kez başka vatandaşlar yardımlarına koştu, onlarda büyük çaba sarf etti ancak tıka basa dolu olan çuval yerinden oynamadı.

Artık pes eden gençler mücadeleden vazgeçti, çuvalın üzerine oturarak yardım istemek için telefonu ellerine aldılar.

Dakikalarca süren bu mücadele nasıl sonuçlandı, o çuval oradan nasıl kaldırıldı bilemiyoruz ama, gerçek olan, kimilerinin böyle alın teri ile geçimini sağlarken, yaşıtları gibi rahat bir hayat sürmedikleriydi. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.