JANDARMA İLE İŞÇİLER ARASINDA GERGİNLİK

JANDARMA İLE İŞÇİLER ARASINDA GERGİNLİK

1. OSB?de grev yapan fabrika işçileri kamyonların çıkışını engelleyince Jandarma ile işçiler arasında arbede yaşandı. Bazı işçiler ve Birleşik Metal İş Düzce Temsilcisi Talat Çelik gözaltına alındı.

 

 

1.Organize Sanayi Bölgesinde çelik tel üretimi yapan bir fabrika yönetimi  ile  Birleşik Metal-İş Sendikası arasında 4 aydır  devam eden görüşmelerin olumsuz sonuçlanmasının ardından Temmuz ayı sonunda greve giden işçilere bugün jandarma müdahale etti.

.

Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi 20 işçi ve Birleşik Metal-İş Sendikası Düzce İl Temsilcisi Telat Çelik, fabrika önünde toplanarak fabrikadan çıkan nakliye kamyon ve TIR araçlarının çıkışına izin vermemek için eylem yaptılar.

Düzce İl Jandarma Komutanlığı?na bağlı ekipler, eylem yapıldığını haber alır almaz olay yerine gelerek işçilerin eylemden vazgeçmesini ve fabrika önünden ayrılmalarını istediler.

Düzce Merkez İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Bahadır Karadağ, işçilere ayrılmaları gerektiğini ifade ederek ?Sendikalar ve toplu iş sözleşmesi kanunun 73/2 maddesine göre ?Grev gözcüleri iş yerinde giriş ve çıkışlara neden olamaz. Giren ve çıkan araçları kontrol amaçlı dahi durduramaz? maddesi var.  Bu madde gereği üstlerimden sizin buradan ayrılmanız yönünde talimat aldım. Aksi halde bana verilen göz altı görevini yerine getireceğim? dedi.

Bunun üzerine Birleşik Metal-İş Sendikası İl Temsilcisi Telat Çelik ve işçiler kamyonların çıkış yapacağı kapıdan ayrılmayınca, jandarma ekipleri göz altı yapmaya başladı. İşçileri uyaran jandarma ekipleri kelepçe takmadan ve biber gazı sıkmadan işçilerin kendi istekleri ile jandarma aracına binmelerini istedi.

Ancak direnen bazı işçiler zorla göz altına alınarak jandarma aracına bindirildi. İşçiler ile birlikte direnişe katılan Birleşik Metal-İş Sendikası İL Temsilcisi Telat Çelik?te göz altına alındı. Göz altına alınan işçiler Düzce İl Jandarma Komutanlığı?na götürülürken, konuyla ilgili olarak Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile soruşturma başlatıldı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.