DÜZCE’NİN GELECEĞİ ÇALIŞTAYI

DÜZCE’NİN GELECEĞİ ÇALIŞTAYI

 Şahin, bundan sonra Düzce'nin özellikle turizm ve kentleşme noktasında hedeflerini ve alması gereken yolun haritasını belirleyen bir çalışma yapıldığını belirtti. 

Düzce?Valiliği, Düzce Belediye Başkanlığı, il Genel Meclisi Başkanlığı, Düzce Üniversitesi, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde, Doğu Marmara Kalkınma Ajansının hazırlamış olduğu 2010-2013 Doğu Marmara Bölge Planı öncelikleri kapsamında düzenlenen Düzce'nin Geleceği çalışma toplantısının son oturumunda ortaya çıkan sonuçlar değerlendirildi.
Düzce?Valiliğinde Vali Vasip Şahin Başkanlığında yapılan toplantıda Düzce'nin geleceği yol haritası katılımcılara aktarıldı. Toplantı öncesinde konuşan Vali Vasip Şahin, özellikle turizm ve kentleşme noktasında Düzce'nin hedeflerini ve alması gereken yolun haritasını belirleyen onun metodolojisini ve ilkelerini belirleyen bir çalışma yapıldığını söyledi.
Düzce'nin geleceği ile ilgili bir vizyon ve fikir projesi hazırlandığına dikkat çeken Şahin, "Düzce'nin sanayi noktasında yakaladığı bir ibre devam edecek. Tarım, geleneksel olarak zaten ön planda ve devam ediyor. Ama hem sanayileşmenin daha düzgün hem tarımın daha dikkatli yapılması noktasında bir alternatif olarak, turizmin ön plana çıkması gerektiğini söyledik. Ve bunu da şimdiden alt yapısını hazırlamamız, fikrini, ilkelerini oluşturmamız gerektiğini düşündük. Bu noktada bir takım uygulamaları, çalışmaları yaptık. Ama elimizde yol gösterecek bir yol haritamızın olması gerekiyordu. Bu çalışmayla inşallah bunun büyük bir kısmı tamamlandı. Bundan sonra yapılacak çalışmalarda nasıl çalışma yapılması gerekiyor hususunda bizim için bir tecrübe oldu. Bir bilgi birikimi sağladı" dedi.
Vali Şahin, Düzce'nin potansiyelini, doğal güzelliklerini, kültürel çeşitliliğini ve diğer zenginliklerini ve değerlerini en azından etrafındaki yirmi beş milyon insanını kısa vadede uzun vadede de tüm Orta Doğu ve turizme yönelik potansiyel oluşturan tüm diğer ülkeleri hedefleyen bir çalışma yapılması gerektiğini, Düzce'nin de buna müsait olduğunu belirtti.
Şahin şöyle devam etti: "Düzce bunu hem bir değerler, kültürler değişimi noktasında dünyayla paylaşmak durumunda hem de bunu aynı zamanda bir ticari değerine dönüştürmek durumunda. Alt yapısını tamamlıyor. Üniversitesiyle, sanayisiyle, tarımıyla ve diğer kurumlarıyla alt yapısını tamamlıyor. Ve bunun eksik kalabilecek ayağı turizmle hızla inşallah diğer ayaklar içerisinde hizmete sokmaya onlarla birlikte koşmaya, koşuda onlara yardımcı olmaya hazırlayacaktır."
Vali Vasip Şahin, proje ekibine teşekkür ederek, "Başta Faik hocamız olmak üzere özellikle teşekkür etmek istiyorum. Yine marka ajansına Erkan Bey ve diğer arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Paydaşlarımıza, katılan kurumlara ve sivil toplum kuruluşlarına, genel meclisimize ve başkana teşekkür ediyorum" dedi.
Şahin'in konuşmasının ardından basına kapalı devam eden toplantıda Düzce'nin geleceği yol haritasının genel yönlendirmelerinden ortaya çıkan genel değerlendirmeye göre hazırlanmış olan Düzce için Eko-Turizme Dayalı Kalkınma Stratejisi alt başlıklı Eko-vizyon raporu ve öneriler sunuldu. Toplantı ile Düzce'nin geleceği çalışması tamamlandığı belirtildi.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.