DÜZCE VALİLİĞİNDE EKO TURİZM TOPLANTISI

DÜZCE VALİLİĞİNDE EKO TURİZM TOPLANTISI

 Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile ilgili yapılacak çalışmalarla ilgili gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Vasip Şahin, "Düzce'nin yüzde ellisinden fazlasının arazi olarak ormanla ve yeşil arazi ile kaplı Yani dolayısıyla orman. Ve özelde de Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile bir çalışma yapmamız gerekiyordu. Sayın Bakanımız Düzce'yi teşriflerinde, talimatıyla da toplantı düzenlenmiş oldu. Bugün inşallah sabahki toplantının biraz daha belki somut biraz daha kurumlar ne yapabilir hangi hazırlığı yapmamız hangi noktada kendimizi hazırlamamız ondan sonra yatırımcıya ve turizmciye ondan sonra nasıl açılacağımız hususunda belki önümüzü görmemiz noktasında faydası olacaktı" dedi.

Vali Vasip Şahin, Efteni Gölünde kuş çeşidinin yayılması için çalışma yapılacağını belirterek, "Efteni Gölüyle ilgili biliyorsunuz bir çalışmamız var zaten. Orda ki canlı varlıkların tekrar oraya dönüşümünü sağlayıcı bir takım çalışmalar yaptı. Bir örnek verdiler. Bir kuş türü ismini söylemeyeyim şimdi yayılmasın. Ama o kuş türü burada daha önce yaşarken, burada konaklama yaparken son yıllarda artık yok oldu. Artık onun burada tekrardan yumurtasını getirterek belki kuluçka imkanı sağlayarak tekrardan onu burada doğaya kazandırmayı projelendirmişler. Artık bu bir örnek. Bunun yapılmasında ve kuş çeşidinin yayılmasında önemli çalışmalara imza atacaktır. Diğer çalışmalarımızda biliyorsunuz Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğümüz sonra Orman Bölge Müdürlüğümüz Genel müdürümüzün de desteklediği başka çalışmalarda var. Devlet Su İşleri destek veriyor" diye konuştu.
"Düzce'de gündemimizin birinci sırası eğitim ise ikinci sırası mutlaka turizmdir" diye konuşan?Vali Şahin, "Dolayısıyla onu artık hayata geçirmeye başladık diyebiliriz. Buna özel bir gayretle devam ediyoruz. İnşallah sonucunu da mutlu bir şekilde yaşarız görürüz" dedi.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.