GÜVENLİ OKUL İÇİN TOPYEKÜN MÜCADELE

GÜVENLİ OKUL İÇİN TOPYEKÜN MÜCADELE

Güvenli okul güvenli eğitim projesi ile yeni eğitim dönemi öncesinde alınacak tedbirler  bugün düzenlenen toplantıyla ele alındı. Vali Dağlı toplantıda yaptığı konuşmada özellikle uyuşturucu mücadele konusunda top yekün mücadeleye dikkat çekerken, 18 yaşından küçük çocukları kahve ya da internet kafelere alanlar için çok sert konuştu, ? En ağır şekilde cezalandıracağım herkesin haberi olsun? dedi?

2017 - 2018 Eğitim Öğretim Yılı Uyuşturucu ve Güvenli Eğitim İle İlgili Toplantı bugün kültür merkezinde gerçekleştirildi.

Vali Zülkif Dağlı, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Jandarma Komutanı Yılmaz Özdemi İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Vali Yardımcıları, Muhtarlar, Okul Müdürleri ve Okul Aile Birliği Başkanlarının katıldığı toplantıda ilk olarak bağımlılıkla mücadele konusunda Psikolog Zeynep Alçelik bir sunum yaptı.

Alçelik, uyuşturucu kullanımını önleme, uyuşturucuyla mücadele ve sosyal uyum konusunda bilgiler verirken, kurumlarla işbirliği halinde yapılan çalışmaları anlattı.

Alçelik, Alo 191 Uyuşturucu ile mücadele Danışma ve Destek hattı ile ailelere uyuşturucu ile mücadele konusunda nerelere başvurabilecekleri hakkında bilgi sahibi olacaklarını bildirdi.

Toplantıda Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit de bir konuşma yaptı. Yiğit, 2016-2017 eğitim öğretim yılında çok önemli bir güvenlik sorunu yaşanmadığını söyledi, önleyici tedbirlerin önemine değindi. Yiğit, güvenli okul projesi kapsamında riskli okullar öncelikli olmak üzere kamera sistemi kurulacağını bildirdi.

Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise yaptığı konuşmada, madde bağımlılığı ile mücadelede en büyük katkıyı sağlayacak olanların muhtarlar olduğuna dikkat çekti, ihbar ve ilk müdahaleyi yapma konusunda hem muhtarlara hem sivil toplum kuruluşlarına büyük görev düştüğünü belirtirken, ? Tehlikenin çok ciddi olduğunun farkındayız, ancak ne yazık ki toplum olarak çok fazla mücadelemiz yok? dedi.

Toplantıda son olarak Vali Zülkif Dağlı kürsüye çıktı. Dağlı, güvenli okul güvenli eğitim projesiyle mücadelenin devam edeceğini söyledi,

Dağlı, ? Çocuklarımız, gelecek nesillerimizi kurtarmak için top yekün bu mücadelemiz devam edecek. STK?larımız, kamu kurumlarımız özellikle de muhtarlarımız olacak yoksa bu mücadelede çok fazla aşama kaydedemeyiz. Geçen yıl başladığımı bu projede güvenli irtibat görevlisi dediğimiz hem Emniyet Müdürlüğümüzün hem Jandarma Komutanlığımızın belirlediği görevliler var. Okullarımızın bazılarında kameralar var, bazıları yapılmak üzere Tüm okullarımızın kameraları en kısa sürede tamamlanacak.? Dedi.

Vali Dağlı, okulların çevresinde dolaşan yabancı şahıslarla ilgili olarak da açıklamalarda bulundu, bu şahıslara para cezası verileceğini belirtti. Kahveler ve internet kafeler için de çok sert ve kararlı konuştu.

Dağlı, ? okul önlerinde çocuklarımızı bekleyen tehditler neler dediğimizde,  uyuşturucu satıcılarına karşı zaten hem emniyet hem jandarma hazır beklemekte. Okul etrafında umuma açık kahvehane, internet kafelere 18 yaşından küçük çocukların alındığını gördüğümüz zaman 1 hafta kapatma demeden 6 ay 1 yıl kapatma şeklinde en ağır cezayı uygulayacağım buradan söylemek istiyorum.? Şeklinde konuştu.

Okullarda çalışan personelin en ince şekilde güvenlik soruşturmasından geçeceğini vurgulayan Vali Dağlı, ? defosu olanların çalışmasına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz? dedi.

Vali Dağlı, ? bunlar bizim için olmazsa olmaz çalışmalar. Biz genelde başımıza bir şey geldiği zaman çalışmaya başlarız. Ama bu kez baştan önlemimizi alacağız. Okul servisi şoförlerinin GBT?lerine baktırmıştık. Sadece GBT değil, bu kişi hangi trafik suçlarını işledi, alkollüyken ehliyeti alındıysa kesinlikle onu şoför olarak aldırmayacağız. Yüz kızartıcı engeli varsa kesinlikle bu işi vermeyeceğiz. Servis şoförlerimizin öğrencilere iyi rehberlik yapmasını istiyoruz.  Gerekiyorsa hosteslerin bulundurulması, araç içinde kamera sistemi de olmazsa olmazlarımız. Servis şoförlerine kesinlikle müsamaha gösterilmeyecek. Amacımız çocuklarımızın güvenli eğitim görmesi, güvenle okullarına taşınması.? İfadelerini kullandı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.