JANDARMA VE EMNİYET BRİFİNG VERDİ

JANDARMA VE EMNİYET BRİFİNG VERDİ

Güvenli Okul Güvenli Eğitim projesiyle eğitim dönemi öncesinde özellikle uyuşturucu ile mücadele bugün yapılan toplantıda detaylarıyla anlatıldı. İl jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü de okulların güvenliği ve uyuşturucu mücadele kapsamında brifing vererek, yapılan çalışmaların çarpıcı sonuçlarını paylaştı.

Bugün kültür merkezinde muhtarlar ve okul idarecileri ile okul aile birliklerine yönelik olarak düzenlenen Güvenli Okul Güvenli Eğitim toplantısında İl Jandarma komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, kurumlarının uyuşturucu ile mücadele ve okullardaki güvenlik çalışmaları ile ilgili verileri paylaştılar.

İNTERNET KAFELER VE SERVİSLER DENETLENİYOR

İl Emniyet Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Ali Coşkun toplantıda  bir sunum gerçekleştirdi. Coşkun, Emniyet Müdürlüğünün uyuşturucu ile mücadele kapsamında okullarda yaptığı çalışmaları anlattı,

Coşkun, ? 2016-2017 eğitim öğretim döneminde ilimizde 34 internet kafe ve 19 umuma açık yer denetlenmiş, bu yıl da aynı denetimlerimiz devam edecektir. 193 servis aracı sürücüsünün GBT sorgulamaları yapılmış ve engel hali olan sürücüye rastlanmamıştır. 2017-2018 eğitim öğretim döneminde de İl Milli Eğitim Müdürlüğünden servis şoförlerinin bilgileri istenmiştir, yine sorgulamaları yapılacaktır. 549 araç ve sürücüsü kontrol edilmiş, eksikliği bulunan 81 sürücüye idari para cezası uygulanmış, ayrıca servis araçları üzerinde, sigorta, muayene, özel izin belgesi, dur ve okul taşıtı levhaları, servis rehberi ve her koltukta emniyet kemeri, filmli cam ve lastik gibi kontrolleri devam etmektedir.? Dedi.

21 OKULA KAMERA

Savunma Sanayi Müsteşarlığı bünyesinde hazırlanan genişleme ve modernizasyon projesi hazırlanırken öncelikli olarak  okul güvenliğinin esas alındığını söyleyen Coşkun, proje kapsamında 21 okula kamera yerleştirildiğini, projenin kasım ayında tamamlanacağını bildirdi.

METRUK ALANLARDA 2657 DENETİM

12 kasım 1999 depreminin izlerini taşıyan hasarlı binalar ve boş alanların hala şehir merkezinde mevcut olduğunu söyleyen Coşkun, bu alanların madde bağımlılarının meskeni haline geldiği vurguladı.

Coşkun, ? bu alanlar okul binaları güzergahlarında olması dolayısıyla özellikle uyuşturucu kullananların mekanı haline gelmektedir. Sorumluluk bölgemizdeki çok sayıda bina, boş arsa ve fındıklık alanları düzenli olarak kontrol edilmektedir. 2016 yılı içerisinde metruk alanlarla ilgili olarak yapılan 2657 denetimde 17 şahsa uyuşturucu madde kullanmak, 6 şahsa sarhoşluk, 8 şahsa ateşli silah ve kesici alet bulundurmaktan, 2017 yılı ilk 8 ayında metruk alanlarda yapılan 396 denetimde ise 10 şahsa uyuşturucu kullanmaktan gerekli işlem yapılmıştır.? Şeklinde bilgi verdi.

ZAMANINDA BİLDİRİLMİYOR

Coşkun ayrıca, Trafik Tescil denetleme şube müdürlüğü tarafından okullardan talep edilen servis aracı sürücülerinin kimlik bilgilerinin eğitim öğretim dönemi başladıktan sonra gönderilmesi nedeniyle gerekli incelemenin yapılmasında geç kalındığını vurguladı. ? Eğitim öğretim dönemi için yapılan servis ve sürücü değişiklikleri de zamanında tarafımıza bildirilmemektedir? derken, okullar açıldığında en büyük sıkıntı olan trafik sıkışlığının sadece trafik ekipleri tarafından değil okul idarelerince kontrol altında tutulmasının fayda sağlayacağını belirtti.

22 OKULUN DURUMU YETERSİZ

Toplantıda İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Sorumlusu Albay Serdar Dolu da kurumun uyuşturucu ile mücadele konusunda yaptığı çalışmaları içeren bir sunum gerçekleştirdi.

Dolu, ? Sorumluluk bölgemizdeki 68 okulun fiziki güvenlik yönüyle incelendiğinde 46?sının yeterli 22?sinin yetersiz olduğunu görüyoruz. Okullarımızda 136 özel güvenlik görevlisi kadrosunun bulunduğu ancak 2 özel güvenlik görevlisinin olduğu tespit edilmiştir. Yapılan suç analizleri çalışması neticesinde ilçelerimize baktığımızda merkez ilçemizde 3, Akçakoca, Cumayeri ve Çilimli ilçelerimizde 2?şer ilk ve orta öğretim olmak üzere toplam 9 okulumuz 1. derece risk grubunda değerlendirilmiştir.? Dedi.

İHBAR ETMİYORLAR

Uyuşturucu ile mücadele konusunda diğer kurumlarla koordineli çalışmak gerektiğinin altını çizen Albay Dolu, önemli bir konuya değindi.

Dolu,  ? Sorumluluk bölgemizde bazı muhtarlarımız, vatandaşlarımız, uyuşturucu konusunda bizimler dertleri olduğunu paylaşıyorlar ama, hemen yanı başında uyuşturucu kullanan vatandaşımızın ihbarını bugüne kadar yaptın mı diye sorduğumuzda maalesef olumsuz cevap alıyoruz. O nedenle hem okul idaremiz hem vatandaşımız tarafından gördükleri her şeyi bizimle paylaşmaları uyuşturucuyla mücadele anlamında çok büyük önem arz ediyor.? Şeklinde konuştu. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.