ÜRETİCİLER HARMANDA

ÜRETİCİLER HARMANDA

Batı Karadeniz bölgesinde binbir zahmetle bahçelerden toplanan fındık harmanlarda kurutularak satışa hazır hale getiriliyor.

Fındığını özenle temizleyen ve piyasaya kaliteli fındık indirmek için çalışmalara başladığını belirten üretici Fevzi Aydın, ?Üreticilere her zaman destek verilmeli.

Fındığımızı kurutup piyasaya yakın bir zamanda indireceğiz. Fiyatlar bizleri hiç memnun etmedi. Şu an beklemedeyiz. Mahsulümüzü kurutmaya çalışıyoruz? dedi.

Fındığın zahmetli bir mahsul olduğunu belirten Sevim Boz yaptığı açıklamada, ?Fındık bahçelerinde bu sıcak günlerde zor şartlar altında mahsulümüzü topladık. Açıklanan fiyatlar bizleri çok üzdü. Serbest piyasada her geçen gün fındık fiyatları düşüyor. Bizlerin tedirgin bekleyişi devam ediyor. İnşallah fiyatlar yükselir de bizler de fındığımızı değerinde satarız? diye konuştu.

Fındık üreticisi İbrahim Ekiz ise, ?Fındıkta genelde herkesin bir umudu olur. Bu tarımı yapan insanlar gelirinin bir kısmını fındıktan temin ederler. Karadeniz Bölgesi?nin olmazsa olmazı fındık. Başka tarım alanı yok. Bu senede görünüyor ki kaderimize razı olacağız? ifadelerini kullandı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.