KARACA MAHALLESİNİ İSTİLA ETTİLER

KARACA MAHALLESİNİ İSTİLA ETTİLER

Günlerdir, aylardır yaptığımız haberlere duyarsız kalan yetkililer Amerikan beyaz kelebeği ile ilgili hiçbir çabada bulunmazlarken artık Düzce merkeze dolayısı ile de  mahallelere kadar inen Amerikan beyaz kelebeğinin tırtılları evleri sarmaya başladı.     

     

Karaca mahallesini tamamen sarmaya başlayan tırtıllar artık ağaçlardan yere indi ve evlerin dış duvarlarını kaplamaya başladı. Mahalle sakinleri kendi imkanları ile mücadele etmeye çalışırlarken , duvarlara tırmanan tırtılların süpürülmesi ve bir yerlere atılması çare anlamını taşımıyor. Toplanan tırtılların toprakta kazılan derince bir çukura konulması üzerine kireç ve ya zirai ilaç dökülmesi gerekiyor.Karaca mahallesi sakinlerinden Serkan Akcayurt: ?Tırtıllardan kendimizi korumaya çalışıyoruz. Ağaçlardan geçti artık evlere geldi. Yaklaşık 1 aydır böyle. İlaç atıyoruz ama yine çoğalıyorlar. Önüne geçemiyoruz. Ağaçlarda, bahçede, evin içinde dahi varlar. Belediyeye başvurduk bir sonuç alamadık. Nasıl bir ilaç kullanabileceğimizi araştırıyoruz.?dedi. 

      

 Aynı mahalle sakinlerinden Fevzi Demir: ?Bütün ağaçlarımıza zarar verdiler. Belediyenin bazı adımlar atmasını bekliyoruz. Artık evlerimizi içine kadar giriyorlar.?diyerek şikayetini dile getirdi.          

Karaca Mahallesi Muhtarı Bahattin Gümüş: ?Tüm Düzce?de olduğu gibi bizim mahallemizde de Amerikan Beyaz Kelebeği ağaçlarımıza zarar vermekte, Düzce giderek çölleşiyor. Artık evlerimizin girmeye başladılar. Vatandaşlarımız devlet kademelerinden sürekli yardım talebinde bulunuyor. Bu şahıs olarak çözülemez. Belediye veya Valilik ile toplu bir mücadele çözülebilecek bir konu. Umarım bütün ağaçlarımız kurumadan buna bir çözüm bulunur.?dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.