ROMANLARIN YAŞAM ŞARTLARI İYİLEŞTİRİLECEK

ROMANLARIN YAŞAM ŞARTLARI İYİLEŞTİRİLECEK

Roman vatandaşların topluma adapte edilmesi amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında düzenlenen toplantıda konuşan Vali Zülkif Dağlı, özellikle eğitim öğretim yılı öncesinde Roman çocuklarının okullardaki durumu ile ilgili alınacak tedbirlerin görüşüleceğini söyledi.

 

 

Roman vatandaşların yaşam şartlarının iyileştirilmesine yönelik olarak Vali Zülkif Dağlı başkanlığında bir toplantı düzenlendi. Pakmaya İlkokulunda yapılan toplantıya, İl Jandarma Komutanı Yılmaz Özdemir, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, DÜ Rektör Yardımcısı İlhan Genç ve daire müdürleri katıldı.

Vali Dağlı, ? Okulların açılacağı haftada özellikle Roman vatandaşlarımızın çocukları okullara nasıl daha fazla kazandırılabilir. İhtiyaçları nelerdir, devamsızlıkları nasıl önleriz, bununla ilgili temel tedbirler neler olabilir bunlar üzerinde konuşacağız. Amacımız Roman vatandaşlarımızın topluma tam adapte edilmesi. Onların da çocuklarının en iyi eğitimi alması, sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanması hepsinin doğal hakkı. Müdürlüklerimizin yoğun çabası var. Bizim bu çalışmalarımızda sivil toplum kuruluşları da olmazsa olmazımız. STK?larımız, esnaf odaları başkanlığımız, muhtarlarımız var. Bu hepimizin sorunu. Toplantıları mahallinde yapıyoruz ki vatandaşlarımızın ulaşımı kolay olsun bize. Hem de biz ortamı, şartları biraz daha iyi görelim istiyoruz.? Dedi.

Toplantıda basına kapalı olarak devam etti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.