BELEDİYE DÖŞEMEYE BAŞLADI

BELEDİYE DÖŞEMEYE BAŞLADI

Düzce Belediyesi?nin İstanbul caddesinde ?Yayalaştırma Projesi? kapsamında yer alan Nostaljik tramvay için rayların döşenmesine başlandı.

 

 

İstanbul caddesinin Atatürk bulvarı ile kesiştiği yerden 15 Temmuz Şehitleri Parkı?na kadar uzanacak olan tramvay hattı için çalışmalar devam ediyor. Yaklaşık 950 metrelik hatta gidecek olan tramvay için raylar döşeniyor. Çalışmaların hafta sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Tramvay projesi koordinatörü çalışmalar hakkında bilgi verirken, günümüz teknolojisinden yararlanılarak hayata geçirilen nostaljik tramvay projesinin beklide Dünya?da ilk olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

?Elimizden geldiği en hızlı şekilde, 20 gün içinde hizmete açacağız gibi görünüyor. Taksim?deki nostaljik tramvayın birebir aynısını düşünün. Onun özelliğinden ayrı kendi enerjisini üretip, hem güneş enerjisi hem akü sistemli hem de çevreye duyarlı çok farklı bir tramvay, belki de dünyada ilk defa uygulanan bir proje uyguladık. Başarılı olacağını düşünüyorum. Toplamda 40-50 kişi alabilir. 24 saat hizmet verecek bir proje. İçindeki işçiliği ve teknolojisiyle nostaljik tramvay yaptık, enerji üretmesiyle de günümüzün teknolojisini kullandık.? 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.