Melenağzı Balıkçılarından 'Denize Çıkamıyoruz' İsyanı!

Melenağzı Balıkçılarından 'Denize Çıkamıyoruz' İsyanı!

Büyük Melen çayının Karadeniz ile buluştuğu Akçakoca Melenağzı köyünde geçimlerini balıkçılıkla sağlayan yöre sakinleri, bugünlerde oldukça dertli...

Akçakoca Melenağzı köyü balıkçı barınağında, kum dolması nedeniyle azalan derinliğin artırılmasını isteyen balıkçılar, yetkililerin duyarsızlığından şikâyetçi.

Balıkçılık yapan tekne sahipleri yaptığı açıklamada, balık sezonu açılması nedeniyle hareketliliğin arttığı barınakta gırgır ve teknelerin melene giriş çıkışlarında zorluk yaşandığını belirttiler.

Bölge milletvekili ve Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) ile yapılan görüşmeler sonucunda melen ağzında temizleme çalışması yapması için tarama gemisi istediklerini söyleyen balıkçılar yaklaşık 2 yıldır sonuç alamadıklarını söylediler.

 Melene giriş ve çıkışta saatlerce manevra yapmak zorunda kaldıklarını söyleyen Melenağzı köyü Su Ürünleri Kooperatifi yöneticileri yaptıkları açıklamada; " 1 Eylülde balık sezonu açılmasına rağmen Melenagzı köyündeki balıkçılar denize çıkamıyor. Melenin denizle buluştuğu noktanın derinleştirilmesi için gereken yerlere baş vuruldu,dilekçeler verildi ne gelen var ne de soran " diye sitemde bulundular.

Her seçim gezisi esnasında köye gelen iktidar partisi yöneticilerinin verdikleri sözü hatırlatan bölge sakinleri, AK Parti'nin  Akçakocalı yöneticilerinden verdikleri sözü arkasında durmalarını ve çözüm üretmelerini istedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.