VATAN PARTİSİ?NDEN İŞÇİLERE DESTEK

VATAN PARTİSİ?NDEN İŞÇİLERE DESTEK

Organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren fabrikada 45 gündür grevde olan işçilerle jandarma arasında çıkan gerginliğin ardından Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez ve yöneticileri işçileri grev yerinde bir kez daha ziyaret ederek sorunlarını dinlediler.

1. OSB?de bir fabrikada 45 gündür grev yapan işçiler ile jandarma arasında yaşanan gerginliğin ardından fabrikaya giden Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, işçilere destek vererek yaşanan olaylar hakkında bilgi aldı.

Yaşanan olayla ilgili olara  ?Askerle İşçiyi Karşı Karşıya Getiremezsiniz? diyen Sönmez,

Düzce?nin imkanlarından yararlanan birçok işverenin,  işçilerin insanca yaşayacağı bir ücret ve yasal sendikal  haklarını kullanmaları karşısında yasa tanımaz tutum ve davranışlar sergilediğini savundu.

Sönmez, ?  Burada yaşanan olay da buna örnektir.Greve çıkılan bir işyerinde işveren yasalarda belirtildiği şekilde fabrikadan çıkartabileceği malların baştan tespitini yaptırır. Bu işlemler mahkeme kararı ve yasalar çerçevesinde yapılır.Burada askerle işçileri karşı karşıya getirmeye kimsenin hakkı yoktur.Asker milletin askeridir,işçinin askeridir.Hiç kimse kanunsuz emir veremez.Buradan Düzce valiliğine de sesleniyoruz.Bu kanunsuzluklara seyirci kalamazsınız. İşveren,hem Düzce?nin ve devletin imkanlarından yararlanacak,hem de geçlerimizi kolluk kuvvetleri vasıtasıyla itip sürükleyecek.Bunu kabul edemeyiz.Bu konuda yetkililerin de sessiz kalmamasını bekliyoruz.Buraya gelerek,işverenle görüşerek sorunun çözümünde katkıda bulunacaklarını söyleyen ve kendilerini etkili ve yetkili konumda gören çevrelerin de sessiz ve suskun kalmalarını  kınıyorum.Zira işçiler bu sıcağın altında görüşmelerden ne cevap aldıklarını merak ederek bekliyorlar.??dedi.

                                                                            


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.