DÜZCE ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANI YAVUZ YILMAZ, ESNAFI BİLGİLENDİRDİ

DÜZCE ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANI YAVUZ YILMAZ, ESNAFI BİLGİLENDİRDİ

 Araçların hurdaya çıkarılması ile açıklamalarda bulunan Düzce Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yavuz Yılmaz, 15 Haziran 2012 tarih ve 28324 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6322 sayılı kanunun 41. Maddesiyle hurdaya çıkarılacak araçların modellerinin 1990'a çıkarıldığını belirterek, hurdaya çıkarma tarihinin de 31 Aralık 2014'e kadar uzatıldığını işaret etti.

Yine aynı tarih ve sayılı Resmi Gazete ile yürürlüğe giren 6322 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair (Torba) Kanun ile yapılan değişiklikle gerçek usulde vergilendirilen esnaf ve sanatkarların, tekrar basit usule dönmelerine imkan sağlandığını belirten Yılmaz, gerçek usulde vergilendirilen esnaf ve sanatkarlardan basit usule tabi olmanın şartlarını arka arkaya iki hesap dönemi boyunca taşıyanların, yazılı talepte bulunmaları halinde yeniden basit usule dönebileceklerini bildirdi.
Yılmaz "Ayrıca daha önce 6111 sayılı (torba) Kanundan yararlanarak kamuya olan vergi, prim ve benzeri borçlarını yapılandırdığı halde borç taksitlerini süresinde ödemediği için yapılandırma hakkı kaybolan esnaf ve sanatkarımıza bir hak daha verildi. Taksitlerini süresinde ödemediği için 6111 sayılı Torba Kanundan yararlanma hakkı kaybolan esnaf ve sanatkarların bu borç taksitlerini Ekim 2012 ayının sonuna kadar ödemeleri halinde yapılandırmadan yaralanma hakkına yeniden sahip olabilecekler" dedi. iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.