AİLELERİN GÖZÜ ÖNÜNDE?

AİLELERİN GÖZÜ ÖNÜNDE?

Ailelerin gözleri önünde 17 kişilik servis aracına 32 öğrenci bindiren servis şoförünü jandarma ekipleri affetmedi. İlkokuldan çıkan öğrencileri balık istifi servis aracına dolduran sürücü, jandarma ekiplerine takıldı.

Ailelerin gözü önünde okul servisine balık istifi bindirilen miniklerin imdadına Jandarma yetişti. Düzce Jandarma Alay Komutanlığı Trafik Ekipleri öğrencileri servisten indirerek servis şoförüne ceza kesiti.

 

Düzce?de okul servislerine yönelik olarak Düzce İl Jandarma Komutanlığı Trafik ekiplerinin denetimleri bütün hızıyla devam ediyor. Özellikle ilkokul ve ortaokul öğrencilerini taşıyan servislere yönelik yapılan uygulamalarda zaman zaman bu kadarda olmaz dedirten görüntüler yaşanıyor.

Beyköy?de İl Jandarma Alay Komutanlığı Trafik Ekipleri Şehit Ufuk Baysan İlkokulu önünde servis araçlarına yönelik olarak uygulama yaptı. Uygulama esnasında servis araçlarında öğrencilerin emniyet kemeri takıp takmadıklarını kontrol eden jandarma ekipleri, ilkokul öğrencilerinin bir servis aracına balık istifi bindirildiğini fark etti.

17 koltuğu olan servis aracına 32 öğrenci bindiren, üstelik ailelerinin gözü önünde balık istifi öğrenci taşıyan servis şoförüne  jandarma tarafından cezai işlem uygulanırken, öğrenciler de yeni bir servis aracı ile evlerine götürülmek üzere servisten indirildi.

Uygulama yapan jandarma ekipleri ayrıca çocukları ile birlikte servise binmeyi bekleyen aileleri de uyararak, kurallara uygun öğrenci taşımayan ve öğrencilerin hayatlarını tehlikeye sokacak şekilde öğrenci taşıyan servis araçlarına çocuklarını bindirmemelerini ve jandarmaya bildirmelerini söyledi.

Öğrencileri balık istifi yaparak taşımaya çalışan servis sürücüsüne ise bin 14 TL cezai işlem uygulandı.

SERVİSLER SIKI DENETİMDE

Servis araçları üzerinde uygulama yapan ekipler ayrıca araçların dur levhaları, okul taşıtı uyarı tabelaları, öğrenci koltukları emniyet kemerleri, geri vites lambaları, fren lambaları ile araç içi kamera sistemleri üzerinde de denetimler yaptılar.

Yapılan denetimler hakkında bilgi veren Düzce İl Jandarma Komutanlığı?nda görevli Astsubay Kıdemli Başçavuş Seyid Ali Seyfi yaptığı açıklamada; ?Okulların açılması ile birlikte okul servis araçlarını ilk günden itibaren sıkı denetim altında tutarak meydana gelebilecek olumsuzlukların önüne geçmek için önlemlerimizi aldık. Servis araçlarında dur, okul öğrenci levhaları, emniyet kemerleri, kapıların sabit olup olmadığı ve sürücülerimizin yeterli bilgi birikime sahip olup olmadıklarını kontrol ettik. İlk denetim gününde 12 servis aracını denetledik. Diğer okullarımızda da servis araçlarını denetleyerek çocuklarımızın güvenli bir şekilde okullarından evlerine, evlerinden de okullarına ulaşmalarını sağlamak için 2017-2018 eğitim döneminde Elimizden geleni yapmaya çalışacağız.? Dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.