Verilen sözler havada kaldı?

Verilen sözler havada kaldı?

İstanbul?a içmesuyu sağlayacak Melen Barajının tam kapasiteyle devreye girmesi sonrası Büyük Melen Çayının deniz ile buluştuğu Melenağzı mevkiinde meydana gelecek ekolojik sorunların giderilmesi için, DSİ 5. Bölge Müdürlüğünde yapılan 16 Mart 2016 tarihindeki toplantının üzerinden 19 ay geçmesine rağmen, Melenağzı köyü çevresinde hiçbir çalışma yapılmadı. 

Sahipsiz bırakılmalarına tepki gösteren balıkçılar, yerel siyasetçileri eleştirerek bölgenin fındıktan sonra en önemli geçim kaynağı olan balıkçılığın can çekiştiğini söylediler.

16 Mart 2016 tarihinde DSi 5. Bölge Müdürlüğü  toplantı salonunda, bakan olmadan önce dönemin Düzce Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Eski Milletvekili Nazmi Çiloğlu, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Muhtarlar, Melenağzı Su Ürünleri Koop. Başkanı, Belediye Başkan Yardımcıları ve yöredeki balıkçılar bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapmıştı.

Toplantıda, Melen Barajı?nın faaliyete geçmesi sonrasında ve bundan sonraki süreçte, yörenin tüm balıkçılarının faydalanmasına imkân sağlayacak şekilde melen çayı içinde düzenleme yapılması sözü verilmişti.

Yörenin ekonomisine büyük katkı sağlayacak Melenağzı Balıkçı Barınağının daha fonksiyonel ve amacına uygun bir proje olarak hayata geçirilmesi için çalışma başlatılacağı sözü verilmesine rağmen, aradan geçen 19 ay boyunca melene çivi dahi çakılmadı.

Sahipsiz bırakılmayı içlerine sindiremediklerini söyleyen balıkçılar, AK Partili siyasetçilerin harekete geçmesini istediler.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.