SEVGİ İZİ DÜZCE?DE HAYATA GEÇİRİLDİ

SEVGİ İZİ DÜZCE?DE HAYATA GEÇİRİLDİ

Engelli bulunan vatandaşlar ve Alzheimer hastalığı olan vatandaşlar artık kaybolmayacak. Bileklerine yapılan numaralar ile kimlikleri tespit edilecek olan vatandaşlar, yakınlarına teslim edilecek veya evlerine götürülecek.

 

 

Engelli vatandaşların ve Alzheimer Hastalığı olanların kayboldukları zaman kolayca bulunabilmelerini bütün Türkiye?de güvenlik güçleri tarafından tanınır hale getirilmelerine yönelik olarak yapılan ?Sevgi İzi? projesi Düzce Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hayata geçirildi. Engelli veya Alzheimer Hastası olanların el bileklerine yapılan numaralar sayesinde kaybolduklarında ya da adreslerini hatırlayamadıklarında yakınlarına ait telefon numaralarına yada adreslerine ulaşılacak ve en kısa sürede yaşadıkları yerlere sağlıklı şekilde teslim edilecekler. Belediye önünde yapılan proje tanıtımı ile proje hakkında bilgiler veren Düzce Belediyesi meclis üyesi ve Sosyal İşler Koordinatörü Gönül Asuk 21 Eylül Dünya Alzheimer Gününde ?sevgi izini? hayata geçirerek farkındalik yapmak istediklerini dile getirdi. 

 Ak Parti Düzce İl Sosyal İşler Başkanı Gönül Asuk: ?Belediye Sosyal projelerine devam ediyor. Genel politika olarak dezavantajlı grupların sıkıntılarını gidermek ile ilgili birçok proje yaptık. Bunlardan biri de 60 yaş üstü amcalarımızın gün boyu vakit geçirebileceği bir merkez açmıştık. Yaşlılar başımızın tacı. Onlar için daha neler yapabiliriz diye düşündük. Çağımızın bir hastalığı olan Demans ve bunun alt dalı olan Alzheimer hastalığına yakalananlar için bir çalışma yapmak istedik. Bugün 21 Eylül Dünya Alzheimer günü, bugüne bir farkındalık oluşturmak istedik. Demans, Alzheimer ve engelli bireylerin kaybolduğu zaman, kontrolden çıktıkları zaman kendilerini ifade edememeleri çok üzücü bir durum. Onlar kaybolduğu zaman kendilerine ait hiçbir bilgiyi hatırlayamıyorlar. Yakınları da bu durumdan çok sıkıntı çekiyorlar. 21. Yüzyılda her 3 kişiden birinin Alzheimer olacağı öngörülüyor. Karşı karşıya kaldığımız bu tehlikeye de dikkat çekmek için Müge Anlı?nın başlatmış olduğu bir projeyi Düzce Belediyesi olarak başlatıp, bundan sonra da devam ettirme kararı aldık. Bugün Belediyenin önünde bir stant açtık. Başvuruda bulunan hastalarımızın koluna, kendilerin ve yakınlarının, adres ve telefon bilgilerinin kodlandığı bir numarayı dövme olarak yapacağız. Bu dövmeyi taşıyan bir engelli birey kaybolduğu zaman, kendisini bulan bir kişi, emniyet güçlerine bu kod ile başvuracak ve bu kod sayesinde kişinin yakınlarına ulaşılacak. Böylece mağdur olmaları engellenecek. Bu tarz projeler sürekli devam edecek. Bu tarz hastalığı olan yakınlarımızı müdürlüklerimize bekliyoruz? dedi.

Ardından engelli iki yaşlı vatandaşa numaraları bileklerine dövme yapılarak yazıldı. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.