TARIM BAKANLIĞI RUSYA'DAN ET İTHALATINA AÇIK KAPI BIRAKTI

TARIM BAKANLIĞI RUSYA'DAN ET İTHALATINA AÇIK KAPI BIRAKTI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye ile Rusya arasında yaşanan domates krizinin et ithalatı şartı ile aşıldığını ileri süren Dünya Gazetesi yazarı Ali Ekber'in haberi üzerine bir açıklama yaptı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz hafta Antalya'da gerçekleştirilen Türkiye-Rusya Tarım Yürütme Komitesi 1. Dönem Toplantısında domates ihracatı ile et ithalatının bir biriyle ilişkilendirilmediğini belirterek, Dünya Gazetesi'nin haberi eleştirildi. Ancak Bakanlık, Türkiye'nin Rusya'dan et ithalatında da kapıyı açık bıraktı.

ET İTHALATI AYRICA DEĞERLENDİRİLCEK!

Türkiye'nin Rusya'dan et ithalatının değerlendirilebileceği ifade edilen açıklamada bu konuda şunlar kaydedildi: ?Et ithalatı uygulaması, ancak önümüzdeki süreçte ihtiyaç duyulması, akabinde gerekli sağlık şartlarını taşıması ve Türkiye tarafından uygunluğu tespit edilmesi durumunda ayrıca değerlendirilebilecektir"

URUGUAY'DAN ALACAĞIMIZA RUSYA'DAN ALIRIZ!

Diğer yandan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, BloombergHT'nin İstanbul Raffles Otel'de düzenlediği Tarım Zirvesi'nde gazetecilerin konuyla ilgili sorusuna, fiyatların uygun olması durumunda Rusya'dan et ithalatında hiçbir mahsur görmediğini belirtti. Fakıbaba, "Domates ihracını serbest bırakma girişimleri var ama bu bir karşılık açısından değil. Etteki ithalat beni üzüyor. İnşallah birkaç yıl içerisinde bu ithalatı bitirmeyi düşünüyoruz. Ama tabii fiyatlar uygun olursa Avrupa, Brezilya ya da Uruguay'dan alacağımıza komşumuz Rusya'dan almakta hiçbir mahsur görmüyorum" dedi.

DOMATES KRİZİNDE ET İTHALATI ŞARTI

Dünya Gazetesi yazarı Ali Ekber Yıldırım, bugünkü haberinde Rusya Federasyonu'nun, Türkiye'den domates ithalat yasağını kaldırmak için et ithalatı şartını öne sürdüğünü belirterek, şunları kaydetmişti: ?Geçen hafta Antalya'da toplanan Türkiye-Rusya Tarım Yürütme Komitesi 1. Dönem toplantısından sonra protokolle Türkiye'nin Rusya'dan karkas et ithal etmesi konusunda anlaşmaya varıldı. Buna karşılık Rusya' da Türkiye'den domates ithalatına izin vermesi bekleniyor. Türkiye ile Rusya arasında Kasım 2015'ten bu yana yaşanan 'domates krizi', et ithalatıyla aşılmaya çalışılıyor. İki yıldan bu yana yasağı kaldırmamak için direnen Rusya Federasyonu, Türkiye'den domates ithalatının yapılması için bu kez karkas et alınmasını şart koştu"

TARIMDAN HABER 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.