7?DEN 70?E BİLİM ŞENLİĞİ RENKLİ BAŞLADI

7?DEN 70?E BİLİM ŞENLİĞİ RENKLİ BAŞLADI

Düzce Belediyesi tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK tarafından kabul edilen ?7?den 70?e Bilim Şenliği? etkinlikleri bugün başladı. Bursa Bilim Teknoloji Merkezi görevlisinin yaptığı deneyleri hem öğrenciler hem protokol hayretler içerisinde izledi.

 

 

Düzce Belediyesi AB Proje Ofisi tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK Bilim Şenlikleri ?TÜBİTAK 4007?, Bilim ve Toplum Projeleri Destekleme Programı Proje Çağrısı kapsamında kabul edildi. Proje uygulaması bugün Düzce Belediyesi Kültür Merkezinde yapılan açılış toplantısı ile başladı.

Açılışa Vali yardımcısı Hasan Bağcı, Belediye Başkan Vekili Salih Keskinli, Belediye Başkan Yardımcısı Şemsettin Yenersoy, daire müdürleri, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit bilim şenliğinin detaylarını paylaştığı konuşmasında, atölyeler ve seminerlere 10 bin öğrenci 5 bin öğretmenin katılım sağlayacağını belirtti.

Belediye Başkan Vekili Salih Keskinli, belediye olarak bu projeye çok değer verdiklerini söyledi, emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Yardımcısı Hasan Bağcı ise yaptığı konuşmada, bilim şenliğinin bilim kültürü oluşmasına katkı sağlayacağını belirtti. Bağcı yerli üretime dikkat çekerken, kalkınmanın yerli üretimle sağlanacağını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Bursa Bilim Merkezinin sahne şovu sergilendi.Bilimin eğlenceli hali sergilenen gösteride, salondakilerin de katılımı ile neşeli dakikalar yaşandı. Bilim teknoloji Merkezi görevlisinin yaptığı deneyler hayretle ve alkışlarla izlendi.

Bugün başlayan bilim şenliği kapsamında 21 etkinlik atölyesi kuruldu ve bilimin farklı alanlarında 6 farklı konu başlıklarıyla seminer ve sergi alanları oluşturuldu. Projenin geniş kitlelere ulaşması ve bilim için her yaş grubunda farkındalık yaratılması, Düzce genelinde Bilimin tüm alt dallarının tanıtımının yapılması tanıtımı yapılan bu farklı disiplinlerin öğrenme ile olan etkileşimi ve kalıcılığının sağlanması amaçlanıyor.

Kültür merkezindeki programın ardından öğrenciler kurulan atölyeleri ve sergi alanlarını gezerek temel bilimsel olgular hakkında bilgi sahibi oldular, ayrıca merak ve araştırma ile öğrenme isteklerini de geliştirme imkanı buldular.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.