337 MUHACİR TÜRKÇE ÖĞRENDİ

337 MUHACİR TÜRKÇE ÖĞRENDİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Muhacir çocuklar ve yetişkinlerin yoğun yaşadığı mahallelerde Türkçe kursu verildi. Kurslarda toplam 337 muhacir eğitim aldı.

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğünce KADİM Toplantısında alınan kararlar çerçevesinde, İl Merkezinde ikamet eden muhacir çocuklar ve yetişkinlere yönelik yaz döneminde Halk Eğitim Merkezi ve ASO tarafından Türkçe Kursları açılması planlandı. 6-12 Yaş, 13-17 Yaş, Yetişkin A1 Seviye, Yetişkin A2 Seviye, Yetişkin B1 Seviye?lerinde  verilecek olan kurslar için Merkezde Muhacir çocuklar ve yetişkinlerin yoğun olarak ikamet ettikleri mahalleler göz önünde bulundurularak, Azmimilli Ortaokulu, Atatürk İlkokulu/Ortaokulu, Uzunmustafa İlkokulu, Halk Eğitim Merkezi ve ASO, kurs merkezi  olarak belirlendi. 

12 Haziran ? 3 Temmuz tarihleri arasında KADİM, İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve Kurs Merkezleri üzerinden  başvurular alındı. 03 Temmuz 2017 tarihi itibariyle  kurslar başlatıldı. Kursiyerlere kursun ilk gününde  MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından temin edilen  Üç kitaptan oluşan Türkçe Öğretimi Kitap Setleri ücretsiz olarak dağıtıldı.

Yaz döneminde 4 kurs merkezinde 14 kurs üzerinden, 6-12 Yaş grubunda 123 kişi, 13-17 Yaş grubunda 53 kişi, Yetişkin A1 seviyesinde 161 Kişi, olmak üzere toplam 337 kursiyer eğitim aldı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.